All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Vad är anpassat och använd i trädgården?

Vi fick ett inlägg i vårt forum från en kvinna som har problem med en naken granne, och det fanns flera som hade starka åsikter i området. En liknande diskussion inträffade på vår svenska systersida, så vi bestämde oss för att fråga Magdalena Ribbing flocking expert om vad som verkligen betyder.

Är det ok att gå runt naken hemma i sin egen trädgård?

Svar: Nej, inte om det innebär exponering för miljön. Om din trädgård är skyddad, kan du självklart göra det som du vill, om inte, bör du vara uppmärksam på andra människor som du förväntar dig att bli behandlad. Att vara naken i trädgården passar inte om du inte bor i ett nudistområde, menar jag.

Ska du stanna vid vissa tillfällen när det gäller gräsklippning och andra höga aktiviteter? Svar: Ja, precis på samma sätt som du inte ringer till andra personer (annat än de du känner mycket bra och känner till rutinerna) efter. 21 och före kl. 08. Jag känner till dem som vid vissa tillfällen har kommit överens med sina grannar för att skära gräset så att det passar in på middag eller sömnmönster eller vad som helst.

Vad sägs om hög musik?

Svar: Samma gäller för grisning och spiking - väljer du den tid som störst kommer att störa grannarna. Det är lätt att ta reda på när den här tiden är genom att fråga grannarna, och denna information kan avnjutas och gynnas även i framtiden.

Hur mycket ljud ska barnen få ge bort?

Svar: Varken mer eller mindre än när det är inomhus! Vanligtvis finns det mer utrymme att vara utanför än inuti, och barnen är glada att hålla ett avstånd från dem som inte tror att födseln främjar aptiten.

Gäller samma klädkod vid matbordet inuti?

Svar: Den som tror att en måltid utomhus ger ledigt utrymme för överkroppen och bikini tripos har missförstått situationen. Det är inte bekvämt för andra att äta med halva nakna människor utan att fråga om det.

Läs också:

Tid för planering av vårprojekt

De flesta tycker att vårsäsongen är långt borta, men för dem som vill bygga nya när solen börjar värma igen, det finns ingen tid att förlora ...

Är det oförskämt att ha solglasögon när man äter utomhus?

Svar: Nej, inte om solen är besvärlig. Men försök med en breddad hatt istället - för elegans skull!

Vad tycker du är det vanligaste misstag som människor gör när det gäller anpassade och trädgårdsarbete?

Svar: Jag brukar säga att det inte finns några överträdelser av sedvanlig och användbarhet så länge du är snäll och omtänksam och jag vill citera den ryska författaren och doktorn Anton Tjechov.I början av 1900-talet borde han ha sagt att det inte är den som har spillt sås på skärmen som har gjort misstag, men det är den som påpekar vad som gör ett misstag. Trädgårdarna som inte inser att en trädgård inte ger dem rätt att störa andra är helt enkelt lite dumt, tror jag, och då är det bättre att känna sig ledsen för dem än att argumentera.

ADVERT

Mest populära