All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vad händer med RiksTVs HD-insats?

"Planen är att ha Espen Thorsby, Man. dir., RiksTV [sex nya HD-kanaler och fyra standardkanaler] på plats innan fotbolls-VM startar. "

Medan konkurrenter som få, Viasat och Canal Digital lockar redan krävande kunder med stora HD paket , det är inte lika mycket att skrika gör ont för RiksTV.

Hittills har kapacitetsproblem i det jordnära nätverket inneburit att RiksTV bara har en HD-kanal, nämligen TV2 HD, som kan erbjuda.

Canal Digital låser HD-kanaler till en låda

Kris?

Det var därför starkt kopplat till huruvida de skulle få en större andel av den digitala utdelningen tidigare i månaden. Detta var dock inte fallet. Den extra bandbredden gick istället till mobiloperatörer och mobilt bredband.

Med denna penna stroke gick därmed RiksTV tydligen missat bandbredd som kunde lämna tittarna fler HD-kanaler, och utfärda våra läsare har undrat varför HDTV tåget har passerat för RiksTV.

Men enligt administrationsdirektör Espen Thorsby kan de andas lätt.

1 av 5 kämpar med digitala markbundna nätverk

Vilken innehållsleverantör har du valt? (Closed)

RiksTV (Digital Terrestrial) (27%) 420

Canal Digital (skålen) (24%) 370

Canal Digital (kabel) (17%) 261

Fibernett / Altibox ( 15%) 226

Get (10%) 152

Viasat (7%) 107

Avstvemningen styrs inte och endast spegla läsarens egna åsikter.

Vi är på rätt väg

- Det här är bra du tar upp, för det är viktigt att betona att tilldelningen av den digitala utdelningen inte kommer att ha någon sak att säga för vår framtida high definition innehåll, säger Thorsby.

- Först och främst är det nu beslutat att vi kommer att lämnas ensamma på marken, vilket är viktigt eftersom vi inte behöver dela kapaciteten med andra konkurrenter. I detta finns också en expansion av kapaciteten på tre till fem signalpaket (muxer) i planerna för 2010, och de är därför enligt plan.

Det betyder att vi kommer att kunna ta emot till exempel. sex nya HD-kanaler och fyra standardkanaler - förutom de kanaler vi redan erbjuder, säger Thorsby.

Vilka kanaler pratar om och när kommer de att vara tillgängliga för kunderna?

- Planen är att få detta på plats innan VM börjar, senast sommaren 2010 fortsätter Thorsby. Exakt vilka kanaler vi får, vi måste dock komma tillbaka till, vi har inte bestämt än.

Vad sägs om rykten om att NRK kommer att lansera HD-sändningar tidigt i det nya året?

- När de kommer, behöver du nästan fråga NRK, säger ett hemligt Thorsby. Men det är klart att vi kommer att erbjuda NRK i HD när det blir tillgängligt.

Mer information om RiksTVs erbjudanden finns på deras egna hemsidor.

ADVERT

Mest populära