All egendom: trädgård, kök, inredning >> Säkerhet

Vad som händer efter elden

Kompensationsbetalningarna från försäkringsbolagen efter den stora branden i Lærdal kan uppgå till 200 miljoner kronor. Det visar uppskattningar utifrån vad som hittills har rapporterats till Finans Norge.

- Vi vet att mer information om skadorna uppstår och beskattningsarbetet äger rum i sin helhet ", säger kommunikationschef Stine Neverdal.

Försäkringsbolag på plats

Flera försäkringsbolag finns på plats i Lærdal för att möta de som drabbas mest av branden.

- Företaget har i början arbetat med ekonomiskt förstahjälp och information om vidare utveckling till de drabbade, säger Neverdal.

Hur är ditt möte med försäkringsbolaget efter brandkatastrofen >>>

Det finns minst 17 totala skador efter elden. Dessutom finns det cirka 40 andra skador, inklusive vattenskador och rökskador. Några av dessa är mycket omfattande, medan andra handlar om skador.

Både privatbilar och andra fordon förstörs också av elden.

Flera kommersiella byggnader har bränts ner, och du behöver mer tid för att bestämma skadorna.

Koordinerar rengöringsarbetet

Försäkringsbolagen samordnar nu sin del av upparbetningsarbetet i samråd med kommunens anställda. Det gäller till exempel att städa upp material som ligger på brandplatser och vilka yrkesverksamma måste ta hand om.

Här kan du läsa om hur brandbehandlingen sker.

Nedrivningsarbetet som ska genomföras kommer också att samordnas av försäkringsbolagen, så att uppvärmningsarbetet blir så effektivt som möjligt för boende, kommun och renoverings- och rivningsarbetare.

ADVERT

Mest populära