All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vad kostar fastighetsmäklaren?

Här är resultatet av vår undersökning av några av de största fastighetsmäklarna i landet.

Olika strukturer

Var särskilt uppmärksam på skillnaden i kommissionsstrukturer. Medan DnB tar progressiva provisioner som gör att du betalar mer för mäklaren om dina hem säljs dyrare, tar de flesta andra regressiva provisioner. Det innebär att du betalar mindre för belopp som överstiger en viss storlek.

Annars är det viktigt att notera att det inte är de provisioner som utgör de största skillnaderna. Medan de flesta i stort sett tar samma belopp som provisioner, är det en stor skillnad i vad du får också. Med någon betalar du både provisioner, avgifter och marknadsföringspaket, medan andra bara tar ut provisioner som täcker de flesta av de extra förmånerna. Här är OBOS-mäklaren i en speciell position, men det är förstås en tjänst reserverad för medlemmar som säljer OBOS-lägenheter. Det finns också några tusen flikar i skillnaden mellan mäklare angående minimibeloppet. Detta är viktigast för dig som säljer de mest prisvärda bostäderna, vanligtvis under 5-600. 000 kronor. Här kan det finnas något att spara på att välja mäklare med låga minsta belopp.

Mäklare

DnB Estate Brokerage

Mäklaren använder progressiv provision. Det betyder att betala mer, ju mer du får för hemmet. Om försäljningspriset är lägre än det begärda priset att betala, men mellan 1 och 3 procent. Om försäljningspriset är högre än priset kan du betala mellan 3 och 5 procent. I priset ingår utsikter. Den faktiska kursen är förhandlad. Visa hjälp kostar 300 per timme. Om varan är osåld efter 6 månader betalas ingenting. Reklam betalas också. Mäklaren erbjuder annonspaket med rabatterade avtal. Dessa kan omfatta tidningar, internet, radio och tv-reklam. Om du väljer ägarbyte kostar detta 0, 3% av försäljningspriset, minst 2 200 och högst 5.000.

Fastighetsmäklare 1, Drammen

Accepterar provision på 2, 5% av försäljningspriset. Av mängder över 1 miljon tar de 1, 5%. Minimikommissionen är 15 000. Dessutom måste alla betala ett fast belopp i etableringsavgiften på 2 500 kronor. Om du inte säljs betalar du bara för reklam. Du kan använda annonspaket med fler visningar i lokala tidningar. Detta kostar från 3,00 kronor. Inkluderat i provision och avgift visas hjälp, framtidsutsikter och information till potentiella köpare registrerade hos mäklaren. Du kan ta ägarförändringsförsäkring. Detta kräver att du tar en skickrapport.

Fastighetsmäklare 1, Tromsø

Tillhandahållande av 2, 5% av försäljningspriset. För belopp över 2 miljoner betalar du 1, 9%. Dessutom tar mäklaren en etableringsavgift på 2 500 kronor. Om du behöver mer än en vy kostar det 350 per gång för hjälp. Utsikterna ingår. Reklam är också tillgänglig. Du kan välja annonspaket som kostar runt 4.900 och inkluderar både tidningar, lokal TV och internet. Kan inte säljas inom tre månader från den första reklam du betalar bara 2. 500

Exakt Realtor, Asker

2, 5% av försäljningspriset i provision till mäklare, 1, 5% av det belopp över 1 miljon. Men det kan också avtalas individuellt. Dessutom måste du betala följande avgifter: försäkring avgift 375, grunnbok och andra studier 200, registrering av obligationer från ägande 1060. Dessutom kommer du att betala 600 per session för visning bistånd och 450 miljoner för annonsering på Internet. Prospekt ingår. Exact har inga annonspaket och inga garantier till salu. Den senare kommer förmodligen att introduceras snart. Alla priser kan vara föremål för förhandlingar.

Nor Eiendom, Bergen

Mäklaren tar 2, 5% av försäljningspriset i provision men minst 13 500. Dessutom kommer du att betala anmälningsavgiften på 3 700 och inneståelsesgebyr 1970. Du kan köpa reklam paket till priser från 5. 900 som omfattar flersidiga tidningsannonser samt internetreklam. Om du väljer ägarfartygsförsäkring kostar detta 0, 35% av försäljningspriset. Inkluderat i priserna är att se hjälp och framtidsutsikter. Mäklaren garanterar försäljning inom 2 månader till det överenskomna priset, eller du behöver inte betala något.

Notarius Property

Mäklaren tar högst 2,5% av försäljningspriset och minst $ 12 500. Kommissionen kan förhandlas fram. Förutom uppdraget köper säljaren ett marknadsförpackning. Detta omfattar saker som utsikter, utställningar, internetannonsering, nyhetsbrev och annan annonsering beroende på pakettyp. Detta kostar från 9 700 för bostadsrätter och från 17 900 för ägarna. Visa hjälp kostar 300 per gång. Notar erbjuder ägarbytesförsäkring som kräver tillståndsrapport. Alla priser kan förhandlas fram.

OBOS Fastigheter

Endast för OBOS-lägenheter. Mäklaren debiterar inte dig, men du betalar £ 500 i mäklareavgiften. Detta inkluderar en tabellannons utan foton och detaljerade beskrivningar, prospekt och en timmes visningshjälp. Dessutom betalas personliga annonser med mer detaljerad information.

Post Bank, Bergen

Kommissionen uppgår till 2, 5% av försäljningspriset, minst 12 000. Du betalar plus en underlättande avgift på 3 500. Advertising ignorera och mäklare rekommenderar enskilda annonser i den största tidningen Bergens Tidende. Detta kostar ca. 2000 per intryck. Inkluderat i priserna är utsikter och visningshjälp. Om du vill ägarbyte gör detta 0, 3% av försäljningspriset, minst 2 200 och högst 5 000. Det kan pruta på mäklare villkor.

Postbanken, Oslo Vest

Mäklaren tar en provision på 2,5% av försäljningspriset, minst 15-18. 000. Visa hjälp kostar vanligen 400 per gång. Annonsering kan köpas i paket som kostar från 5 600. Detta inkluderar flera inslag. Ingår i mäklarpriserna är prospekt och internetannonsering. Priser och villkor kan diskuteras, men som regel vill mäklaren tjäna totalt 25 000 dollar på en fastighet som säljs för en miljon.

ADVERT

Mest populära