All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vad kostar uppdelningen?

Kommer det vara trevligt?

Om du kan tjäna pengar på att dela din lägenhet eller inte, beror det som bostadsexperter beror i stor utsträckning på det aktuella projektet.

För det första är det extremt viktigt att divisionen sker på ett bra sätt. Bara torka upp en ljus vägg och skapa ett litet rum på tre kvadratmeter utan ett fönster, det säger sig självklart att det förmodligen inte kommer att ha någon positiv effekt på något försäljningspris.

Och om du vill flytta hela köket och eventuellt bygga nya, kommer byggpriset också att öka betydligt.

Priset på en vägg

Men i många fall handlar det om att skapa en enkel vägg och det behöver inte kosta mycket. Från några snickare har vi fått följande prisuppskattningar:

- Det är svårt att ge ett bestämt svar på vad det kommer att kosta, men om det är en enkel vägg som behöver installeras, kommer den att kosta runt 3 000 USD i arbetskraftskostnader, och cirka 2 000 kronor för materialen, det vill säga totalt 5 000 kronor, säger vårdnadshavare Arne Sveberg.

Vid en annan hantverkare får vi följande information:

- Vårt pris för en ljusvägg inomhus skulle troligen ha varit cirka 15 000 NOK inklusive moms, säger Vidar Strømdahl i Maler & Snekkerservice AS.

I det här fallet kan man se att priser med stor sannolikhet varierar mycket och att det kan vara värt att fråga specifika prisuppskattningar från flera olika hantverkare.

NB. Ovanstående priser är inte relaterade till ett specifikt projekt - bara ett pris på en ljus inredning i en 1-rumslägenhet.

ADVERT

Mest populära