All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Vad gör jag när färgen bakom ugnen skärs ut?

Bilden ovan visar ett vanligt problem efter många år i eldstaden. Att lägga färgskikt har antagligen använts under flera år, och om det finns någon gammal oljemålning på brandväggen, kan detta orsaka problem. Vad händer då är att färgen värms upp när den avfyras i ugnen och när färgen blir varm spinner den bort.

Den målade färgen är inte exakt en vacker syn, men enligt Tom Rune Berging Room på Flügger är det inte mycket att göra för att lösa problemet.

- Mitt bästa tips är att skrapa allt du kan, och lägg sedan på en förankring som behöver en hel del i väggen. Då kan du måla två skikt akrylfärg, säger han.

Inga speciella produkter krävs

En standard akrylbaserad väggfärg av hög kvalitet fungerar bra på en brandvägg. Vi måste anta att kaminen är ordentligt installerad, och väggen blir inte varmare än 80-90 grader, och inga speciella produkter krävs.

- Om du brinner hårt i ugnen och har använt akrylfärg på brandväggen, kan muren så småningom få en blöt gul färg, men det tar lång tid innan färgen lossnar och spricker, säger han.

Skalning av färg på brandväggar är en mycket mer framträdande fråga när brandväggen ligger bakom en gammal vedeldad spis. Så om du har en ny och modern ugn behöver du inte oroa dig för det.

ADVERT

Mest populära