All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Vilken färg borde basväggen ha?

Färgen kan göra huset "sväva" eller ligga väl förankrat till marken. Huvudregeln är att en grundmur som är ljusare än huset själv lyfter den. Medan en bottenvägg med liknande ljusstyrka, eller mörkare än huset, "landa den på marken."

- De flesta hus föredrar att stå på en mörkare grund. Det ger husvikt och ankar det, säger målare och dekorativ målare Gunnar Large.

Bäst i grått

Tidigare var väggarna gjorda av natursten. Large tror att vi kan dra nytta av inspiration från den traditionen.

- Färger som ser ut som småsten och skiffer är bra färger, säger han.

Detta gäller både hus och stugor. Han tror att utvecklingen av natursten på hytter är en bra utveckling. Det är ett grepp som gör att byggnaden ser fin ut på terrängen.

NATURSTEIN: Få inspiration från gamla stenmurar. (Foto: Kristian Owren / ifi Com.) "> natursten: Låt dig inspireras av gamla stenmurar. (Foto:. Kristian Owren / ifi Com)

Välj rätt grå

BLUE: neutral grå uppfattas som blått därför välja en grå nyans av rött eller gult i.. (Foto:. Bjorg Owren / ifi com) "> blå: neutral grå uppfattas som blått. Välj därför en grå eller röd i gul. (Foto: Bjørg Owren / ifi. Nej)

Men grå är så många. Det är tillrådligt att använda neutral grå. Det kan faktiskt ses bluishly mot resten av huset. Natursten är varmare i tonen, så det är lämpligt att välja en nyans av grått med inslag av gult eller rött. Där ljus eller mörk den blir beror på färgen på huset och dess omgivningar.

GRÅ MUR: Här är den grå väggen en liten nyans mörkare än huset, en liten skillnad som ger väggens vikt. (Foto: Beckers) "> GRAY WALL: Här är grå vägg lite nyans mörkare än huset, en liten skillnad som ger väggen av gravitationen (Foto: Beckers).?

Hur vit <999 > vit används ofta i grundmurar. där tradition kommer från, ingen riktigt vet. Kanske från söder, men det är en helt annan färg tradition. Malermesteren menar man bör undvika vitt om du vill ha en mycket speciell effekt. <999 > undantag:

Minor, några hus passar mycket väl att sväva såsom huvudbyggnad Hovelsrud på Helgøya (Foto: Bjorg Owren / ifi com.) ">

undantag: Ingen regel utan.. undantag; Vissa hus är mycket bra att sväva. Såsom huvudbyggnaden på Hovelsrud på Helgøya. (Foto: Bjørg Owren / ifi. Nej) Måla allt i samma färg Dessutom ska väggarna i väggen inte målas vit. Väggen bör ses som ett element, så dörrar och fönster ska ha samma färg som väggen.

- Kontraster i marken gör att huset ser ut som det ligger på högar, säger den erfarna färgsättaren.

Det enda undantaget är ytterdörren är i väggen. Det kan målas så att det skiljer sig från både huset och väggen, eftersom människor inte letar efter husets ingång.

Läs om vilka delar av huset du ska måla vit här!

ADVERT

Mest populära