All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vad kan jag beskatta av detta?

Det är det dags igen - här är Sparar för hushållen bör läsa innan de levererar årets deklaration.

1: Myndigheter tror att ditt hem är värt mer

Taxeringsvärdet av bostaden skall ökas med 10 procent jämfört med räkenskapsåret 2007.

Skattedeklaration: Det här är nytt för i år

2: Du kan känna att det är för högt?

Du kan faktiskt klaga på ekvationsvärdet. Observera: Om du har korrigerat värdet innan har du inte rätt till en ny rättegång de närmaste två på varandra följande inkomståren. Och den avvikelse du behöver korrigeras måste vara minst 20 procent, säger hemmalagföreningen.

- bedömning, den maximala satt till 30 procent av marknaden, säger ett intresseföretag Joachim K. Johannessen i Skattebetalarnas förening.

Du måste kunna dokumentera marknadsvärdet, till exempel genom pris, byråvärdering eller försäljningspris för liknande lägenheter i grannskapet. Dokumentationen måste vara daterad efter den 21 juni 2008 och klagomålet måste vara skriftligt.

Läs också: Betalar du skatt för hundhuset?

3: Dra ut detta

Du kan dra av ränte- och lånekostnader. Här ingår spridningskommissionen, etableringsavgiften, prioriteringsavgiften och liknande, skriver Huseiernes Landsforbund.

4: Hyrde hela hemmet 2008?

Från och med 2008 måste du betala skatt på hyresintäkter, även om du hyrde hemmet under mindre än hälften av året, eftersom hyresintäkterna var över $ 20.000. Om hyresintäkterna överstiger 20 000 kr ska hela beloppet beskattas. Tänk på att du kan kräva avdrag för faktiska kostnader, som el, försäkring och kommunala avgifter.

Under 2007 antogs detta skattefritt att du bodde i hemmet under resten av året.

5: Hyrde delar av fastigheten 2008?

Om du hyr mindre än hälften av ditt hem är det fortfarande skattefritt. Bor du i parhus och hyresintäkterna på den del som du inte bor själv, det finns också skattefria, även om hyresvärdet av hyra enhet är högre än den enhet du bor i dig själv. Om du äger ett parhus, kan du också hyra upp till hälften av hyresvärdet på din egen enhet utan att beskatta din inkomst.

6: Skattlig hyra

Om du hyr ut skattskyldig, borde du hyra möblerad. Användar du möblerna själv före och efter uthyrningen och inte hyra i mer än tre år? Då kan du dra av 15 procent av brutto hyresintäkter.

7: Hyr dina egna barn

Bli inte trött på vuxna barn utan ersättning om du vill undvika skatt på förmåner. För att undvika skattskyldighet tillåter du barnen att betala löpande kostnader som gemensamma kostnader, försäkring, el, underhåll och liknande.

8: Säljs med förtjänst?

har du ägt fastigheten i minst ett år, och tillbringade minst hälften av det som din egen bostad för minst en av de två senaste åren, kommer att vara en eventuell vinst på moms.

9: Säljs med förlust?

Extra ström efter ett år där huspriserna har varit relativt instabila. Har du ägde huset för mindre än ett år, eller andra har använt huset för mer än en av de senaste två åren, kommer förlusten avdragsgill.

10: Commute Housing

Säljaren pendling bostäder, det vill säga ett hem du bor i på grund av arbete, kan du använda samma regler som i avsnitt 8 och 9.

Läs också: Hit av Skatteförvaltningen Långben lista?

Källa: DinSide Economy and Home Owners Federation

ADVERT

Mest populära