All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Vad kan jag göra med Respatex Plates?

Innan du bestämmer dig för att ta bort dem eller försöka applicera behandlingen ovanpå ska du korsa tallrikarna och se om de är intakta. Om de är skadade kan du riskera att ha fuktskador under plattorna och de ska bytas ut. Men om de ser helt och vackert ut, finns det ingenting i vägen för att försöka måla eller kakel dem.

måla?

- Det är möjligt att måla respatex och det har vi lyckats många gånger med, men det finns ingen garanti för att färgen kommer att hålla länge, säger paintmaster och teknisk chef för Beckers Chresten Nielsen.

Men om du väljer att ta tillfället i akt, lönar det sig att vara medveten om rätt procedur och produktval.

- Starta gnidas väl med en sandpapper så att ytan är dunken, rådgör Steffen Grønneberg till Flügger Technical Services.

När plattorna är mattade är det dags att grunna. Färgvalet beror lite på huruvida man ska måla i våtzon eller ej. Du kanske vill använda ett vått rum först, sedan ett vått rum måla, eftersom dessa är avsedda för denna typ av rum. Men om du målar i torra zoner kan det också fungera bra med en bra bakgrund och inredning som är lite svår (till exempel en som är avsedd för panel eller dörr / konst).

Tiles?

Det finns flera typer av respatex-plattor, vissa är ganska tunna och andra är tjockare och styva. Om dina tallrikar är av tunn typ rekommenderas det inte att kakel. Men om du har den styva typen kommer det att fungera bra för att lägga plattor på dem.

Fred Syversen på Casco rekommenderar att du slipper tallrikarna först så att du får häftklamret du behöver för vidare bearbetning. Applicera sedan en speciell primer innan du klistrar på plattorna. Helt vanligt klisterlister kan användas.

- Du kan betala lite extra lång, till exempel 2-3 dagar innan du går ihop med plattorna. Detta för att förhindra att fukt mellan plattorna och plattorna stängs ", säger Syversen.

ADVERT

Mest populära