All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Våt sommarledare

Vädret har slagit sig över nästan hela landet, och skalan stiger uppåt. Och lyckligtvis verkar det inte vara det första. Men även om vi är långt ifrån att klaga, kan det ibland vara lite varmt för oss norrmän. Och en separat simbassäng att köpa in är tyvärr den minsta fördelen.

Det är inte meningen att bo på strandlinjen, men det är möjligt för de flesta att få kylvatten i sin egen trädgård, oavsett storleken på budgeten.

Se bildmaterialet av några av de enklaste produkterna och lösningarna längre ner i artikeln

Helt enkelt det enklaste

Har du en trädgårdsslang? De flesta trädgårdsslangar har huvuden som kan regleras från samlas till utspridda strålar. Om du är tillräckligt het, fungerar det, men med enkelt grepp kan du ha lite roligare.

Solo dusch ansluts till trädgårdsslangen. Foten kan fyllas med vatten och då kommer solen att värmas upp. Pris: 1,41 NOK från Hyttetorget. nr. Foto: Hyttorget. nej Visa mer

Alla barn älskar spridare, och det här är från några hundar i trädgårdscentra, byggbutiker eller Clas Ohlson.

Tore Hermansen, trädgårdsmästare och säljare på Bauhaus Liertoppen-tipset om en sprinkler från Gardena som kan sticka i marken och fungerar nästan som en dusch. "Det är på en stav som kan ställas in i varierande höjder, men kan vara så hög att du kan stå under den", säger Hermansen.

Utomhusdusch

Och medan vi är på temat utomhusdusch: Här finns många lösningar att välja mellan. Den enklaste lösningen är att göra dig själv: Du kan helt enkelt hänga trädsslangen i ett träd eller fästa den på väggen.

Det finns också färdiga lösningar som låter dig ansluta trädsslangen direkt. Den enklaste använder endast kallt vatten, men det finns också varianter med integrerade vattenvärmare.

Utomhusdusch som gör grannen grön av avund

Uppblåsbar pool

Uppblåsbara poolen är inte bara den minsta, även om valet är det bästa för barnen. Du kan få en liten stänkbassäng från ett par hundar i lekbutiker, Nille - eller liknande. Men det finns också större varianter.

- Vi har Homewim plastpoolen, som tar 8 600 liter på Bauhaus, säger Hermansen. Dessa är nu till försäljning till halva priset, NOK 499. - Här kan du köpa med klor tabletter, läkemedel etc. Jag har faktiskt en sådan 3 600 liter, och det är bra. Det finns utrymme för både min fru och jag att bli doppad och plaskade runt där.

Om du går till den här lösningen rekommenderar Hermansen att du fyller med kallt vatten och låt det värma upp i solen. Vi rekommenderar att du köper en pump ...

Det finns också olika slags plaska som du inte behöver spränga. Kolla till exempel Swimshop. nos webbsidor.

Den enkla är ofta den bästa. En trädgårdsslang med duschhuvud är bra att ha i värmen. Foto: Colourbox. com

Enkel sprinklerpistol du ansluter till trädgårdsslangen.$ 98 hos Clas Ohlson. Foto: Clas Ohlson

Starter: trädgårdsslang med kopplingar. 149 kronor på Clas Ohlson. Foto: Clas Ohlson

Absolut enkel spridare från Clas Ohlson, 149 kronor. Foto: Clas Ohlson

Campingduschen fyller dig med vatten, lägger det i solen och låter det värma upp vattnet. 238 kronor från Hyttetorget. nr. Foto: Tillverkaren

Färdiga utomhusduschmoduler från Habitat till cirka 4 000 kronor, som drivs av ROOM. Foto: habitat

Duschdusch från Viteo. Pris: 4 691 NOK, plus moms, från Euklides. Foto: Elisabeth Dalseg

Solardusjen ansluter till trädgårdsslangen. Foten kan fyllas med vatten och då kommer solen att värmas upp. Pris: 1,41 NOK från Hyttetorget. nr. Foto: Hyttorget. nej

Utomhusdusch Cascade från belgiska vindar. Läs mer: Utomhusdusch som gör grannen grön av avund Foto: Producenten

Plaske pool du behöver inte blåsa upp från Swimshop. 2. 040 kronor. Foto: Tillverkaren

På Catalina spas får du redo poolmoduler som du kan placera direkt på gräsmattan. Detta är det minsta i Kalifornien serien, mäter 650x265 cm och kostar $ 25.600. De har också en serie rund pooler, Naxos, från 13 900 kronor. Foto: Producent

Uppblåsbara ole-brum badpool. 179 kr från Sportsdeal. nr. Foto: Producent

Artikeln fortsätter under bildkarusellen

Bad och mat året runt

Investera i en badtunna, du kan simma och njuta av året runt. Men även om det kanske är mest känt som den bästa möjligheten till simning för vintern, eftersom frimärkena kan vara heta och varma kan du använda dem som en kylkylning under sommaren.

- Vi märker lite mer intresse just nu, när sommaren närmar sig, berättade en av ägarna till Ola Stampen, Rune Engen, DinSide under våren.

Läs mer om vad du måste välja mellan, hur man handlar och installerar en bubbelpool, och inte minst - hur det är billigast:

Se vår bra guide till badtunnor

Alltid 25 grader I vattnet

På Holsbacks familjen i Bærum finns ett par tjugo grader i vattnet - året runt. Den har också grannens barn (bilden) väl. Foto: Per Ervland Visa mer

På Holsback-familjen i Bærum finns 25 grader i vattnet under hela sommarsäsongen. För vem behöver shoreline när de kan ha egen pool?

- Vår utgångspunkt var att göra något mer ur trädgården. Vi hade en stor kompostskinka och massor av buskar som tog upp trädgårdsutrymmet. Vi tänkte på att bygga en terrass, men eftersom det var så djupt såg vi att det var lätt att anpassa en pool, säger Peter Holsback till DinSide.

Poolen bildades på en dag, men att få hela växten på plats tog ungefär en månad, från att gräva ut i trädgården.

Läs mer och se bilder: Lycka är en swimmingpool

ADVERT

Mest populära