All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Vi uppdaterar - igen!

När vi går in i ett nytt år är det bra att kunna slå sig för bröstet och säga att vi sannolikt att bli världsmästare i renoveringar också i år!

Våra senaste siffror visar att 30 procent av hushållen har konkreta planer för renovering, 12 procent har konkreta planer utomhus, medan 11 procent fortfarande inte fullt ut vet. Dessa är siffror i linje med vad vi har sett i tidigare år, och det är också mycket lika med antalet hushåll som faktiskt faktiskt gör renoveringar i tusentals bostäder.

Den högsta andelen hushåll med specifika planer finns i åldersgruppen 46-55, men åldersgruppen (36-45 år) är också hög.

Det här är också de åldersgrupper som flyttar oftast, spenderar mest pengar på hemmet och på många sätt har gått från att vara unga och likgiltiga för att vara kvalitet och designmedvetna.

Vardagsrummet är nästa projekt

Vardagsrummet är det rum de flesta planerar att göra någonting om, med 39 procent av dem som har konkreta planer, arbetar här.

Sovrummet, som har varit på renoveringen under många år, upplevde ett par år sedan att behöva passera i vardagsrummet.

Trots detta har 33 procent konkreta planer på att borsta sitt sovrum. Med undantag för den yngsta (25-29) är distributionsåldern ganska lik både vardagsrummet och sovrummet.

Den yngsta är kökskök! Medan 28 procent av alla som borstar vill leta efter ett kök, inom den yngsta åldersgruppen, vill 63 procent laga köket de närmaste 12 månaderna.

Målning är populär

Uppgiftslista för målade inredningstoppar, följt av ny golv och sedan yttre färg. Målarbeten fördelas jämnt över alla åldersgrupper, detsamma med nya golv.

När det gäller nya köksskåp och nya garderober ser vi dock att det är den yngste som har konkreta planer för detta samtidigt som den faller med ökad ålder.

Anledningen till att städas i nästan alla hus i Norge är i huvudsak nödvändig underhåll.

Om två av tre respondenter ger det nödvändiga underhållet eller att det är slitat som grund för sina planer. De yngsta och åldersgruppen 36-45 år är de som ger den största längtan efter något nytt som en anledning till planerad renovering, medan människor mellan 30-35 år vill ha sin egen stil på fastigheten.

Förvånansvärt, tror få personer att de är vänner och bekanta som påverkar sin egen ombyggnad.

ADVERT

Mest populära