All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Wellness och designtrender i badrummet

Badrummet blir allt viktigare för norrmän och vi renovera för långt mer än grannländerna. Det visar en undersökning gjord av YouGov, där 4019 personer från de nordiska länderna, däribland 1,006 norrmän, ha svarat om deras badrumsvanor.

- Våra badrumsvanor förändras. Sedan 4 000 år tillbaka har människor använt kreativiteten för att göra sina behov. Nåväl är välbefinnande och design i fokus. Idag, toaletter bort lukter, tvätta dig ren och föna, säger Wenche Sydhagen i Geberit, norska marknadsledare inom sanitetsporslin.

Norwegian badrum stränder

Under de senaste åren, spännande bostadsutveckling spridda från vardagsrummet och köket till badrummet, där komfort, design och kvalitet har lagts på dagordningen. Enligt inredningsarkitekt Annie Imset, en av landets ledande trendexperter badrum, gå på toaletten för att vara en oas där du kan koppla av från vardagen och njuta av lugn och ro.

& minus; Kombinationen av design och trivsel karaktäriserar årets badrumstrender. En välbefinnande som påminner dig om ett professionellt spa. Flera investerar i kompletta duschsystem i stället för den klassiska bubbelpool och duschtoalett som tar bort lukt över vanliga toaletter. Stora släta ytor, betong, 3D-plattor och LED-belysning är några av de trender vi ser framöver, säger Imset.

& minus; Norrmän är lyckliga i naturen - det verkar i badrummet! Tidigare skulle allt vara vit högglans, men nu går kunderna för några andra färgval. Grävning av stenar och marmor på väggen är "in", säger Imset.

Design - Viktigt för norrmän

Design och stavning är viktigt.

Normalt planerar norge att spendera 77 200 kr på renovering av badrummet medan våra grannländer spenderar 31 500 kr. Mer än hälften av de svarande har snygga mönster, möbler och plattor högst upp på önskelistan, 35 procent vill ha en toalett som eliminerar dålig lukt.

- Vi ser annorlunda ut i vårt badrum. Vi är mer angelägna om stil och är villiga att spendera mer pengar på badrummet. Kunderna är angelägna om kvalitet och funktionalitet, och vill ha bra, praktiska lösningar, säger Sydhagen.

ADVERT

Mest populära