All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Ja, du kan tvätta järn pan di tvål

Rengöring av köksredskap och utrustning kräver ibland både kraft och hjälpmedel. Och i vissa fall handlar det också om att bryta myter, som det faktum att päron och pannor inte behöver tvättas med tvål.

- Det är inte att tvättas med tvål är förmodligen en myt. Vi rekommenderar att du tvättar med tvål från tid till annan, och efter behov av fastbrända matrester, säger produktchef på Høyang-Polaris, Gro Flisnes, för bonytt. nr.

Hon understryker emellertid att det är viktigt att du torkar väl efteråt, och så småningom mättar produkten med matolja.

- Det är viktigt att hela produkten, inklusive undersidan, tvättas och behandlas, betonar Flisnes.

- Viktigt med rengöring efter tvål användning

trick som tar bort dålig lukt

Lena Furuberg är rådgivare på Institute of Technology. Hon använder inte sin egen tvål när hon rensar sill, men säger att om du vill använda tvål är det väldigt viktigt att potten sköljs och torkas efter tvålbehandling.

- Om du inte gör det kommer tvålen kan dra in i järn och smak mat, och i extrema fall, tvål som har dragit in kitteln orsakar sprickor, säger hon till Bonytt. nr.

Installera med matolja

Furuberg betonar att en av de viktigaste med rengöring av järngrytor är att den är införd med matolja före förvaring.

Och enligt Flisnes kommer oljan också att påverka pottens förmåga att fungera.

- Om gjutjärnsprodukten blir torr, kan den lätt rosta eller fungera dåligt som stekpanna eller kruka. När pannan eller grytan är mättad med olja, kan den ofta sättas i en het ugn så att oljan upphettas till järnet. Men var noga med att ta bort eventuella trähandtag, förklarar Flisnes.

Lukta potten

Järnburkar är inte helt släta i ytan, men har små porer. Detta gör att lukten kan lämnas i grytan även om den städas.

Du behöver inte egentligen andra rengöringsmedel

- Tvål är främst lämplig om du har gjort mat som har satt lukten i pannan. Det bästa sättet att rengöra pannorna är att använda en kastrull, helst i plast, förklarar Gro Flisnes.

Webbplats 80 dagar. com drar också TIDE som ett bra verktyg för att ta bort lukten, om behandling med vatten inte har fungerat,

"En säker metod är att fylla kastrull med vatten, koka upp och låt den stå några minuter innan vattnet släpps ut . Om du har tur, lukten försvann med vattnet. luktar det fortfarande av pannan rengör det som du skulle rengöra en vanlig kruka, dvs använda Zalo och skrubba den ren. det är oerhört viktigt att ta bort alla spår av tvål efter en sådan Skölj det noggrant, eller använd metoden som beskrivs ovan, dvs fyll den med vatten och koka. Efter bearbetning ska krukan sättas i fett "skriver de.

Salt på fastbränd smuts

Om maten har brunnit ordentligt i kruken, är rådet från 80 dagar. nej att använda salt. De rekommenderar följande steg:.

"Tire hela tillagnings bricka med 1 cm salt in full värme och brända smutsiga bränna in saltet Använd ett metallföremål för att skrapa botten av pannan med jämna mellanrum för att hjälpa. lösa det. Detta tar 2-3 minuter. det utstrålar ganska kraftfull. Avlägsna salter och tvätta pannan i varmt vatten. Torka den väl och för in den i fett. "

Bli av den sura lukten

Detta är en metod som också rekommenderas av Furuberg vid Institute of Technology.

Ett annat alternativ att ta bort solidt bränsle i en kruka är att använda bakpulver.

Läs också:

Vår bästa rengöring tips

Kök fläkt måste rengöras ofta

På jakt efter nya inredningstips? Du kan hitta dem i Bonytts inspiration guide

äldre mödrar och provrör: - Kritiker gruvan var rätt

du sparar på att köpa barnvagn används

ADVERT

Mest populära