All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ja, du kan passa in i garderoben

Det är inte gratis eftersom många av oss vill ha bättre utrymme och mer order i garderoben. För hur mycket lättare var morgonbullret om du hade en fullständig översikt över vad garderoben innehöll hela tiden? Fler och fler bostadsannonser lockas med "egna klädkammare" och inredningsbutikerna är mer benägna att känna sig bekväma i garderoben.

Norrmänna påverkas alltmer av trender från andra länder, och många drömmer om att kunna ägna ett helt rum till garderoben; allt som amerikanerna så trevligt kallar för klädkammaren eller klädkammaren.

Men vi har tyvärr inte alla möjligheter eller utrymme att erbjuda ett helt utrymme för kläder och skor. Men oroa dig inte; Du kan få en gardobe värd som en Hollywood-freak i alla fall - du måste bara veta hur.

Smarterare lagring

Naturligtvis lever många av oss idag hårdare än du gjorde några år tillbaka, självklart har du säkerställt att lagring och funktionellt utnyttjande av ledigt utrymme har blivit viktigare.

- I synnerhet har kvinnor nu mycket fokus på lagring, särskilt när det gäller kläder och skor när man planerar ett rum eller ett renoveringsprojekt, förklarar Siv Elizabeth Egger på Ikea.

- Det här är förmodligen både för att du kan påverka fler internationella impulser och underbara bilder av inklädningsgarderober, men det är också en naturlig följd av det faktum att många bor på färre kvadrat än du ofta gjorde tidigare.

Mer plats i rummet: Genom att installera sängen med garderob, frigör du mer utrymme i rummet. Foto: PHOTO: Producenten

Egger förklarar att även om många drömmer om sin egen klädkammare, behöver man inte ge upp även om man inte har något att förlora.

- Det finns många sätt att dra nytta av det utrymme du redan har tillgängligt för att skapa ett smart system när det gäller lagring av kläder. Oavsett om det är under trappor, bak eller under sängen, eller i form av funktionella garderober.

Och om du är i rymden, är Egger inte i tvivel:

- Att tillägna ett helt rum eller en separat zon till lagring av kläder och skor kommer utan tvivel att göra livet enklare.

Byggsats med moduler

Att ge sina kläder utrymme och luft kan uppnås på många sätt. Interiörarkitekt MNIL Kari Ruud förklarar att det idag finns smarta modulära lösningar som gör att du kan kombinera drömlageret som byggsats - och passa exakt var du har plats att ta.

- Det är lätt idag att sätta samman den perfekta garderoben för dina behov, förklarar Ruud.

MÅTT ÅTGÄRDER: Att använda rummet själv som rumdelare fungerar bra och skapar känslan av ett extra rum. En skjutdörr garderob fungerar också bra som smart förvaring, och kom ihåg att du kan anpassa dessa på insidan så att de bäst är gjorda för dina lagringsbehov.Foto: PHOTO: Housetohome. co. uk / Ikea

- Innan var en garderob en hel enhet, och var tvungen att vara på ett visst ställe och plats i rummet, medan du idag kan bygga bara den garderob du vill ha och ta emot moduler, något vilket gör det mycket lättare att anpassa dina behov.

Dölja duschen, frysfacket och garderoben i väggen

Detta bekräftas av inredningsarkitekten Garderobemannen.

- Modulerna gör effektiv användning av alla tillgängliga krokar ", förklarar Tor Arne Westlund från Garderobeman till Bonytt. nr.

- Du kan till exempel ha en garderobslösning som sträcker sig runt hörnen, eller passar in där du har sluttande tak eller andra smala utrymmen.

Modulära lösningar för garderoben finns i alla prisklasser och mönster.

- Det gör det enkelt att hitta en som passar din stil och inredning, förklarar Ruud.

Analysera behov

Det finns många möjligheter till garderobsutrymme, och Ruud rekommenderar alltid att sitta och tänka på lagringsbehoven.

- Om du har många långa klänningar, bör du ta hänsyn till detta när du planerar garderoben, förklarar inredningsarkitekten bokstavligen.

- Eller är de skor som kräver sitt utrymme och bör inkluderas direkt från planeringsstadiet. Oavsett hur du planerar att komma till drömrummet borde du alltid veta vad du verkligen behöver innan du börjar.

GARDIN: Använd en gardin för att dela upp rummet och skapa ett garderobsutrymme bakom. Billig och effektiv. Foto: PHOTO: Ikea

Smart råd för mer funktionell garderob

12 smarta tips som gör korridoren snygg

1. Del av sovrummet med en ljus vägg

Gör ett extra rum i sovrummet med en lätt vägg. Då blir det lätt att skapa en separat zon för ett garderobsrum. Sätt på väggen på ett sådant sätt att det fungerar som sängens baksida, och se till att du har utrymme att hänga kläder och gå mellan baksidan.

TIPS: Du kan centrera partitionen så att du kan komma in i skåpet från två sidor, eller du kan ställa in det till ett hörn.

- En frittstående partition precis bakom sängen fungerar också utmärkt som ett bäddsäck, förklarar Beba Vaxevanidou-Holøyen på Intarkstudio till Bonytt. nr.

- Som inredning kan du klä upp muren i en tyg eller tapeter. På detta sätt får du det lite mer lyxiga hotellet.

2. Använd garderoben som en partition

COMPACT WALK-IN: Hur är det med en lösning som den här smarta skåpet? Här öppnar du bara och vips; walk-in garderob avslöjar sig själv. Foto: PHOTO: Producent / Cleverstoragesoultions. com

Om du inte har plats eller möjlighet att skapa en extra vägg i sovrummet, är det faktiskt möjligt att använda klädkammaren själv för att skilja mellan sovrummet och garderoben. Sedan skiljer sig baksidan av garderoben från resten av rummet. Smart om du inte har mycket utrymme att ta sig på.

Slutligt rum för kläderna i sovrummet

3.Bädda sängen med modulcabinet

Om ditt sovrum inte kan ta emot en enkel vägg eller en garderob som står i mitten av rummet, försöker bygga garderob ins runt sängen. Denna vägg är emellertid inte möjlig att göra så mycket mer på grund av sängens plats, så du sparar utrymme i resten av rummet.

Både Living, Ikea, Bolia och den mer exklusiva Montana har moduler och skåp som passar perfekt med detta.

4. Gör plats för strykbräda och tvättkorg

För en extra smart och funktionell garderob rum - eller garderob zon - välj en lösning som kan integrera både styrelsen och ofta även en tvättkorg. Detta sparar mycket tid och ansträngning.

Flera leverantörer har lösningar där strykbräda ingår i garderoben. Kom bara ihåg att planera så att du har ett eluttag nära järnet.

5. En del av rummet med en gardin

ramar i säng: skåp på båda sidor av sängen sparar utrymme i resten av rummet, vilket ger gott om plats för förvaring. Foto: PHOTO: Ikea

På samma sätt som med ljusväggen är det också bra att dela sovrummet med en tjock gardin eller annat material. Häng det här bakom sängen och gör plats på baksidan av gardinen till en garderob.

Möblerna som gömmer alla röra

Här kan du se om du vill ha garderoben från någon sida eller om den håller på en sida.

TIPS: Välj ett lyxigt material som sammet eller silke för att dela rummet på detta sätt.

6. Använd klädhylla

Precis som i en fin klädaffär, kan du få samma känsla av att dina finaste kläder hänger på en klädhylla. Det gör inte bara kläderna lättillgängliga och du behöver inte leta efter något att bära på morgonen, men kläderna du hänger på kan också fungera som inredning i rummet.

Kan användas i kombination med andra garderobslösningar. Vad sägs om att du använder stativet för att hänga kläderna du behöver för veckan?

7. Använd knagger

Inne i garderoben - och annars - är det smart att använda knagger. Här kan du hänga kläder som används flitigt så att det alltid är tillgängligt när du behöver det.

TIPS: Knutpunkterna från Muuto kan kombineras i många olika och unika kombinationer på väggen. Fungerar också som inredning när den inte används som hängare.

Experterna betonar att klara garderobslösningar handlar mer om att utnyttja det utrymme du har tillgängligt än vad det gör om utrymme.

- Naturligtvis är det läcker med ett helt rum klädkammare, men funktionen har, och varför det är bekvämt, kan du fins uppnå utan att offra ett rum, förklarar Ruud.

MODULER: Genom att använda kombinationsmoduler kan du sätta ihop en liten garderob även i de mest kompakta zonerna i ditt hem. Dessa är från Montana. Foto: FOTO: Montana / producent

- Med en walk-in är en av de viktigaste punkterna att kläderna kommer att hänga fritt och få lite luft runt dem, vilket är både bra för kläder och gör jobbet med att hitta saker lättare.

Kom ihåg ljuset

För att dra nytta av det extra "extra" garderobsutrymmet du har nu är det viktigt att du inte glömmer bort belysningen.

- I sovrummet i allmänhet måste du se till att det finns både praktisk belysning, som läslampor, men också mjukare och mer stämningsfokuserad belysning, förklarar Vaxevanidou-Holøyen.

- Dessutom behöver din garderob ett bra ljus, vilket gör det enkelt för dig att hitta saker, men också när du behöver rengöra garderoben.

Läs också:

9 lösningar för en renare hem

Att skapa klädkammare

Maskulin sovrum med en stor klädkammare

Gör det, du behöver aldrig städa < 999>

ADVERT

Mest populära