All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Välkommen till stugan monter

Här är din dröm stuga i Sverige

Se hur de byggde stugan

Hur man hittar den perfekta stugan doen

- Jag tror inte att det är en fråga om kabinen som inte kan besvaras vid stugan En större samla experter och mer kompetenta på allt från utedass till energibesparingar som du inte hittar någon annanstans, säger VD för HYTTE2011, Tore Bjørnstad. I fyra dagar, till och med söndag, visar över 130 utställare vad småindustri har att erbjuda alla som kommer att modernisera kabinen, eller som har en plan för att börja från början. Dessutom är den traditionella Wilderness Fair en stor utställning. Trädgården odlas också parallellt med dessa.

Hytteliv är medordnare av HYTTE2011.

Slut på depp ingen

- Detta är slutet på depp ingen bland stugägare, stuga drömmare och leverantörsindustrin, säger Bjørnstad. Osäkerheten efter finanskrisen gav många i ett "vänta och se läge". Nu är ekonomin på spel med de flesta människor och det är beslutat att realisera planerna. De många förfrågningarna i förväg om hytterna och de ovanliga utställningarna berättar om ny giv och optimism.

Den norska stugkulturen kännetecknas fortfarande av ett stort antal hytter med en ganska enkel standard. Av alla hytter som byggdes, till exempel under den stora bommen på 60-talet, står många inför modernisering.

Miljömedvetenhet

- Nu är det dags för generationsändring. Ungdomen tar över stugan, och de har vanligtvis helt olika krav på standard och komfort. Men som sina föräldrar är de nya stugaägarna också oroade över miljön. Många vill ha "gröna lösningar" för stugan. Alla som har detta perspektiv på sitt stugeliv kommer att hitta inspiration och lösningar på HYTTE2011, säger Messe General Bjørnstad.

- Är det inte lite gammaldags med en mässa i en tid då allt är lätt tillgängligt online?

- Du kanske tror det, men erfarenheten visar något annat. Många stuga ägare är gör-det-själv människor. De kommer att se produkterna och studie lösningar lever, söka råd och få tips från proffsen, som kryllar med HYTTE2011 dessa dagar. Här kommer tomma säljare och stuga leverantörer för att fresta dig med att bygga klart skäl med utsikt och kvällssol. Här kommer hela den stora industrin som kan göra stugdrömmen få den avkopplande ram vi alla söker, säger Tore Bjørnstad.

- Utställningsrummet i Lillestrøm är smakfullt och publiken kan njuta av sig själv, säger han.

ADVERT

Mest populära