All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Ogräs ryta innehavare att undvika

Slutligen har det börjat grönt i de flesta trädgårdar. Till glädje för de flesta människor, men också för irriterande för dem som också i år måste komma in i redship shed och plocka upp weeddreaser.

Rådet är mycket för hur oskärmad ska tas bort, men det finns faktiskt några steg du borde ta bort.

Försök till exempel inte salt i trädgården, säger den danska webbplatsen bolius. dk.

- Salt är inte bra för växterna eftersom det extraherar deras fukt, säger forskare vid Bioforsk, Helge Sjursen, att klicka. nr.

- Genom att använda den på ogräs, kommer du också att döda den vegetation som finns runt. Dessutom kommer det att finnas förorening i jorden eftersom saltet kommer att dra ner i marken och skada livet där nere.

ogräs i komposten

- Billiga trädgårdsarealer är slösa pengar

Bolius. dk rekommenderar att man inte kastar ogräset i kompostbehållaren, om man har en.

Anledningen är att om komposten i nästa omgång spolas runt trädgården kommer det att finnas en risk för att ogräset sprider sig samtidigt. Kasta skruven i papperskorgen.

Haven däremot finner inte att det finns betydande problem med illaluktandet av ogräs i komposten.

- Så länge som gräset är rått i komposten, borde det inte vara ett problem. Om du uppnår 60-70 grader i kompostet dödas de flesta ogräsfrön och skadar inte dig. Man bör åtminstone använda en bra kompostlåda så att kompostering är bra. Men om du har en komposthuvud där det inte finns någon värme vid ytterkanterna, kan det vara idealiska förhållanden för uggla spridning, både för gamla rötter och frön.

Och när det gäller brinnande spikar, hävdar Sjursen att det faktiskt är en bra idé att kasta den i komposten.

- Det beror på att brennesle under uttömning frigör mycket kväve och har en stark gödnings effekt.

En annan positiv effekt av att kasta ogräs på komposthopen, enligt Sjursen, är att maskrosan lockar bruna nebulae.

- Då kan du döda dem också.

Släpp herbiciden

Förutom att kontrollera salt tror bolius. att du också bör undvika herbicider. Anledningen är att andra växter bredvid den också kan dö.

trädgårdsredskap bör du ha om du har en aning

Om man överhuvudtaget använda ogräsmedel bör man borsta växterna. "Men då är det nästan lika lätt att sålla ut ogräset för hand, skriver de. <999 > Sjursen betonade samma till Aftenposten tidi

-... med Roundup agent kämpar er alla, och jag kommer inte nödvändigtvis rekommendera en gräsmatta, antingen i en säng när som helst slag agent på en svamp Kom ihåg att bär gummihandskar, sa han till tidningen.

på sina sidor också råder grön levande att släppa herbiciden, och om du tar jobbet med ogräsrensning är organisationens uppfattning att bonusen kommer snabbt.

"Är du ivrig att rensa under våren och försommaren, grödorna snabbt växa sig stora och få övertaget över ogräs", skriver de.

Gå inte högtryckstvätt

Vad är mest irriterande med ogräs, är att det kommer att finna de mest otroliga vägar att komma upp på. Och därför har gräset inga problem att hitta vägen upp genom sprickorna i trädgårdshyllorna.

Anledningen till bolius. dk för att släppa högtrycksrullen är att det kan skada hålrummen. Problemet är att Vattentrycket kan orsaka nedskärningar i ytan, så direktoratet bland annat varnar för broschyren "Underhåll skiffer": "Högtryckstvätt får inte användas eftersom det är så lätt att (...) skapa fula spår skiffer", skriver de.

De största gräsmatta-misstag

Och för dem som har för avsikt att flambera ogräs, rekommenderas av bolius. dk att släppa det. "Använd gasbrännare endast kortfattat på ogräs. Om du låter lågan kvar över ogräs tills den är forkyllte, riskerar du att de delar av det omgivande vegetation skadade", expanderar på dessa.

Läs också:

Gardening för nybörjare

nybörjarmisstag i trädgården

Därför bör du beskära i sommar

Om du väljer dessa får du fin trädgård i en handvändning

På jakt efter nya inredningsidéer? Du hittar dem i Inspirationsguiden

ADVERT

Mest populära