All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vi pris tester larmföretag

Idag läser vi om en annan familj som överfallna och rånade i sina egna hem. Vad gör du om tjuven ringer?

Vi har kontrollerat vad du måste betala för hemlarm. Du kan spara många tusen marker på att kontrollera priser och välja den billigaste spelaren. Se priserna och vad du får för pengarna längre ner på sidan.

Många leverantörer av bostadslarm har sin egen panikknapp på larmet, för tillämpningar där man vill kalla på hjälp.

- Vi har en panikknapp på larmpanelen och en fjärrkontroll. Detta är gjort så att du inte kan skriva ut det här av misstag. När larmet går med oss, få högsta prioritet och vi ringer för att få kunden. Om detta inte går, kommer vi att skicka en säkerhetsvakt, säger Human i Securitas Direct, Cecilie Knudsen. Jev vill understryka att detta inte är ett alternativ till ett säkerhetslarm, men det kan bidra till en känsla av trygghet om någon till exempel försöker tränga in i ditt hus, fortsätter Knudsen.

- Finns det många som vill ha en panikknapp?

- Ja, det finns många som vill ha denna möjlighet. Det är mycket lugnande att veta att man kan få kontakt och hjälpa till när det behövs för detta, är det viktigt för säkerheten, säger Tone Løkken, teamledare för försäljning på Sector Alarm.

kameraövervakning: I år teknohit bostad

Mer För larm

Det är goda tider för larmföretag, trots finanskrisen.

- Vi har i allmänhet en stadig ström av nya kunder, men under de senaste månaderna har vi sett en markant ökning på grund av vad som skrivs i media om inbrott vågen runt Oslo. Det är dock klokt att säkra ditt hem, vilket bidrar till att förebygga och det finns mycket få av våra kunder upplever inbrott, säger Cecilie Knudsen, Human Resources Manager på Securitas Direct.

G4S också och Sector larmrapport ökad försäljning av bostäder larm.

- Efter en trend av nedgång i bostads inbrott under de senaste åren, accelererade inbrott våg igen under det senaste året. Tjuvar är mer professionella än tidigare, och det finns rapporter om gäng som "raider" bostadsområden. År 2008 dog så många som 84 personer i bostadsbränder i Norge. Vi ser att människor nu prioriterar att skydda liv och egendom hemma, och de sade två faktorer bidrar till att vi upplever en kraftig ökning av försäljningen av bostadslarm, säger Maria Conradi, kommunikationsansvarig på G4S.

- Vi sålde en enorm mängd före jul, då det fanns också väldigt många incidenter av både inbrott och bostadsbränder. Men vi har också börjat i januari och februari mycket bra, säger Tone Løkken i Sector Alarm.

Detta kommer tjuvar har

Tänk på detta innan du väljer ett larmföretag:

 • Följ erbjudanden. De flesta larmbolagen har kampanjer med rabatterade priser och till och med gratis etablering.

 • Vad innehåller paketet? Förstå vad de olika förpackningarnas olika paket innehåller; Det finns skillnader här från företag till företag.

 • Vad innehåller prenumerationssystemet? Vissa företag har bara en typ av prenumeration, medan andra har mer. Kolla vad de olika prenumerationerna inkluderar.

 • Vad händer när larmet går? Räcker vaktbolaget dig, reser och inspekterar, och gör de både internt och externt eller utanför? Om du vill ha både inom och utanför kontroll om larmet går, du kan till exempel inte ta den mest prisvärda abonnemang till Securitas Direct, men du måste investera ett månatligt belopp på 349 miljoner i stället för 299, som är den mest prisvärda.

 • Bestäm vad du behöver och vad du vill ha i förväg - så det är lättare att jämföra priser.

 • Behöver ytterligare sensorer eller andra tillbehör utöver vad som ingår i paketet, måste du betala extra för detta - och det gäller gärna en extra månadsavgift samt.

 • Kontrollera rabatter på föreningar / försäkringsbolag med vilka du är medlem / kund. Till exempel ger medlemskap i hushållsförbundet rabatter på etablering hos Securitas Direct och lägre månadsräntor. G4S avger larm och abonnemang om du är kund hos Gjensidige Forsikring och någon rabatt till medlemmar i den norska bygg samhällen.
 • Har du tips om bra sätt att spara pengar när du installerar larm, t.ex. organisationer som erbjuder rabatter? Tipsa andra i diskussionsforumet nedan.

  Stora prisskillnader

  Vi har kontrollerat priserna på fyra rikstäckande larmföretag. Självklart finns det skillnader i vad du får för pengarna för de olika. Detta kan ses i detalj nedanför bordet. För att få en överblick över prisskillnaderna mellan de olika bolagen, har vi inrättat ett scenario där vi skulle rökdetektor, rörelsesensor (åtminstone en) och exteriör och interiör kontroll av vikter på utlöst larm. Att ha dessa behov, har i vissa fall varit nödvändigt att kringgå det billigaste eftersom förpackningarna eller de mest billiga abonnemangssystem.

  Som du kan se i tabellen nedan, vakten tjänsten billigare efter tre år, med ett totalt pris under dessa år på 12 854 kronor. Dyraste är G4S med ett pris på 17 029 kronor efter tre år. Detta motsvarar en prisskillnad på 4 175 kronor.

  Securitas Direct Sector Alarm G4S bevakningen
  Rökdetektor 1 1 1 1
  Begegelsesdetektor 1 2 1 2
  Inside + utanför inspektion 349 Mkr 364 miljoner till 379 Mkr 349 Mkr *
  Established 2980 miljoner < 999> 1990 miljoner 3385 miljoner 1490 miljoner Totalpris pris~~POS=HEADCOMP första året
  7168 miljoner 6358 miljoner 7933 miljoner 5678 miljoner Årlig teckningskurs
  4188 miljoner 4368 miljoner 4548 miljoner 4188/2988 ** miljoner pris först tre år
  15.544 miljoner 15.094 miljoner 17.029 miljoner 12.854 miljoner * Efter två år minskar Vakt Service månadsavgift till 249 kronor.** 4188 är årsavgiften för de första två åren, 2988 kronor är årlig avgift det följande året.
  larm baspaket

  larmföretag
  Pris etablering / baspaket Månadsavgift Kostnad 1 år årliga kostnaden Kostnad efter 3 år Subscription tid Fee efter uppsägning Securitas Direct
  2980 299 6568 3588 13744 Nej, tre månaders ömsesidig uppsägningstid Nej Sector Alarm
  1990 364 6358 4368 15094 Nej 1180 G4S
  1890 264 5058 3168 11394 - < 999> - bevakningen 1490
  349 * 5678 4188 ** 12854 12 månader 1140 * Vaktservice lägger ner månadsavgift till 249 kronor efter två år. ** Med ett månatligt pris på 249 kronor efter de första två åren är årsavgiften 2988 kronor under de följande åren.
  Denna innehåller förpackningarna:

  Securitas Direct

  Den grundläggande paketet:

  Inkluderar inbyggda sirenen, uppringare och GSM sändarkontrollpanelen med touch larm och läsa för Starkey, magnetkontakt till ytterdörren, rörelsedetektor, rökdetektor och larmmärken. Baspaketet gäller för installation av ett grundpaket, förutsatt att du prenumererar på Securitas Direct-prenumerationen.

  Prenumerationer: Välj mellan beredskapsplan från 299 kronor per månad (nattvakt göra en yttre besiktning av fastigheten genom nödsituation) eller total teckning av 349 miljoner per månad (nattvakt utför en intern kontroll av din egendom genom nödsituation).

  Kampanjer: Har en vinterkampanj som går fram till påsken, där du får en rabatt på 1 000 kr på grundpaketet. Du får den till 1 990 kronor istället för 2 980 kronor.

  Geografisk täckning: Från Kristiansand i söder till Alta i norr.

  Sector larm Base Paket:

  En nyckel och controller, GSM-sändare, siren och batteriet, en optisk rökdetektor, två rörelsesensorer, en magnetkontakt till ytterdörren, en fjärrkontroll. Den centrala enheten innehåller batteribackup och paniklarm. Det grundläggande paketpriset är giltigt under förutsättning att du prenumererar.

  Prenumeration: Endast en typ av prenumeration, från 364 kronor per månad. Detta ingår i abonnemanget: Direkt koppling till larm, överfallslarm, fria utryckningar av någon anledning, nyckeltjänst, exteriör och interiör inspektion av fastigheten, larm vid strömavbrott, återställande av säkerhet, avdragsgill minskning på upp till 2 000, fri årlig service, fri teknisk support, livstidsgaranti på alla komponenter, larmklister och metallskyltar.

  Kampanjer: Företaget har inga kampanjer som körs när den här artikeln publiceras.

  Geografisk täckning: Nationell täckning. Huvudkontor i Oslo, samt 19 filialer runt om i Norge.

  G4S (Fd Falck Norge - bytt namn till G4S 2006.)

  Den grundläggande paketet:

  Inbrott paketet innehåller en central med knappsatsen och siren, en magnetkontakt för dörren, en rörelsedetektor

  en årsoblat. Intrång och brand paket består av en central med knappsatsen och siren, en magnetisk kontakt av framdörren, en rörelsedetektor, en rökdetektor, en årsoblat.Inbrottspaketet kostar 1.890 kronor, inbrotts- och brandpaketet kostar 3 385 kronor. Har det enda larmbolagsavtalet med brandkåren (inte överallt - kolla kommunens översikt över larmbolagets webbplatser), vilket innebär att bolaget ska ladda en brandbil med utlöst brandlarm. Om du beställer en brandbekämpningsplan, kommer en nyckelsäkerhet att installeras som gör att brandkåren lätt kan nå fastigheten. Detta kostar 1,995 kronor (990 kronor på erbjudandet nu). Du måste betala en extra avgift på 94 kronor per månad för att vara ansluten till detta erbjudande.

  Prenumeration:

  Telefonvarning: Larmoperatören meddelar kunden på telefonens aktivitet som är registrerad i hemmet, kostar $ 26 per månad.

  Uttryck med intern och extern kontroll: Du kommer först att kontaktas via telefon. Om kontakt inte uppnås gör vägarna en intern och extern kontroll. Vid skador ger vägarna säkerhetsåtgärder. Kostnader 379 kronor per månad.

  Kampanjer:

  Kampanjen i båda paketen är tom. 24 april. Inbrottspaketet kostar 1 490 och inbrotts- och brandpaketet kostar 2.490 kronor till kampanjpris. Det är 12 månaders engagemangstid med kampanjpriser.

  Geografisk täckning: Nationell täckning.

  Bevakningstjänst Grundpaket:

  Centralenhet med kontrollpanel, siren och mobil sändare, två inbrottsdetektorer, en optisk branddetektor.

  Prenumeration: Kräver 349 kr per månad, detta sänks till 249 kr efter två år. Inkluderar gratis leverans, gratis service i bolagets kärnperiod, fri garanti.

  Kampanjer: Inga pågående.

  Geografisk täckning: Nationell täckning.

  Har du tips om bra sätt att spara pengar när du installerar larm, t.ex. organisationer som erbjuder rabatter? Tipsa andra i diskussionsforumet nedan.

  ADVERT

  Mest populära