All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Vi målar barnstolar - En bra idé för de minsta

I möbelaffärer, byggmaterial butiker och hantverks butiker är små möbler i obehandlad furu till ett överkomligt pris. Vi har målat ett par stolar och dekorerade dem delvis stenciler vi har skapat själv, en del köpt och några frihand målning. Vi har valt klara och starka färger. En annan idé kan vara att använda färger som matchar vuxnas möbler.

Målning av nytt trä

Att måla nytt trä gäller också regeln att god grunden är en förutsättning för goda resultat. Så ett bra tips är att rosta med fint slipat papper eller slipningssvamp speciellt avsedd för slipning av möbler. Fördelen med detta är att du enkelt kommer in i kryckorna och krokarna, den kan också tvättas och användas flera gånger. Vi har använt oljebaserad färg på stolarna. Detta för att få en hållbar yta. Dessutom är oljebaserad färg lättare att bli jämn. Vi använde matt och silke matfärg eftersom stolarna var dekorerade. Till inredningen använde vi vattenbaserad hobbyfärg. Slutligen målades stolarna med vattenbaserad lack. Detta för att göra inredningen mer hållbar. Det används vattenbaserade färger, eftersom oljebaserad färg gulnar efter en viss tid och på så sätt ändra färgerna på stolen.

Om du vill måla ett ämne finns det otaliga motiv och förfaranden. Du kan köpa mallar hos färghandlaren eller skapa dig själv.

Hitta ett ämne du vill, kopiera det på ett transparent ark. Skär sedan försiktigt längs kanterna. Du kan också måla mönster direkt på möblerna. Vi gjorde strimmor med hjälp av tejp.

1. Stolen är malet med matt oljemålning i önskad färg.

2. Mala lätt med ett fint slippapper för att ta bort fiberröret i träet. Det är inte nödvändigt att slipa före den första kappan, eftersom det bara är när trädet läggs till fukt som fibrerna stiger upp.

3. Applicera sedan två kappor med en oljebaserad matt eller silkesmatfärg. Skjut lätt mellan sträckarna för att ta bort ojämnheter.

4. Fäst stencilen på substratet med tejp eller stencil lim på sprutan. Det är viktigt att arket är tyst.

5. Har lite färg i en skål eller lock på lacklådan. Doppa försiktigt borstens spets i färgen.

6. Arbeta borsten i cirklar för att få färgen väl. Sätt borsten på pappret för att få övermålning på borstens spets. Testa mängden färg på ett papper. Det ska vara möjligt att röra ett målat område utan att få färg på fingeren. För att få starkare färg kan du lägga till färg i flera omgångar.

7. Färgen appliceras med en stencilborste. Detta är en speciell borste som är helt platt i slutet. Detta gör färgborsten på färgen och jämnt fördelad på ytan.Kom ihåg att använda mycket lite färg. Med mycket färg på borsten står det lätt färg under stencilen.

8. Ta bort stencilen.

9. När färgen är torr, är stolen målade med vattenbaserad lack för att skydda ytan och ge stolen en fin glans.

ADVERT

Mest populära