All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Vi låta oss luras av laminat

Dagens teknik gör laminatgolv är nära att överskrida naturens eget mönster och uttryck. Det händer eftersom golvdesigners studerar naturens strukturer innan de skapar något som ser ännu bättre ut.

Varje detalj

impregnerat papper tryckt i fiberarken och resultatet är brädor som ser ut och känns som palats trägolv. Det handlar om att återuppbygga de djupa furorna i trädet till minsta detalj.

Resa runt om i världen

- Våra golvdesigners får inspiration från naturen. När nya träflis ska utvecklas i laminatgolv är det särskilt viktigt att det ser lika ut som möjligt. Men Pergos designers finner också inspiration genom att resa runt om i världen på jakt efter framtida trender, säger Lotta Sundén. Hon är Global Brand Manager på Pergo, företaget som uppfann laminatgolvet.

Populär våningen: År 2016 sålde det nära till 5 miljoner kvadratmeter laminat i Norge. Det visar siffror från Prognoscentralen. Det är 7, 2 procent mer än året innan. (Foto Pergo) "> Populär våningen:... År 2016 sålde det nära till 5 miljoner kvadratmeter laminat i Norge Dessa siffror är från Prognosesenteret Det finns 7, 2 procent mer än föregående år (Foto Pergo) < 999> lätt att tycka

-. Vårt mål är alltid att skapa vackra golv som människor kan leva länge vi vet att kunderna väljer golv baserat på utseende, hur lätt det är att lägga till och att golvet ska vara lätt att underhålla, säger Sundén

Läs också:

laminat är folkets favorit lätt att tro att det finns tre

Lätt att ta ERROR:.

- kvalitet och speciellt utformade för laminat har förbättrats avsevärt under de senaste . år är det i många fall svårt att bedöma om det är laminat eller trägolv innan du tittar och känner noga, säger Lill-Ann Mo med Ta "> Lätt att ta ERROR: - kvaliteten och speciellt utformade Laminatet har förbättrats avsevärt de senaste åren. Det är i många fall svårt att bedöma om det är laminat eller trägolv innan du tittar och känner noga, säger Lill-Ann Mo med Ta Lill-Ann Mo, försäljningschef för konsumentmarknaden till Tarkett, säger att mycket har hänt på under de senaste åren när det gäller design och produktion utveckling av laminat.

- Ytan och papperet vi designar på har förbättrats. Nu är det inte längre kalla, släta ytor. Vi är också bättre på att variera och skapa mönster som är mer autentiska. Även drivna människor i branschen måste komma ner för att veta att det finns ett laminatgolv de fortsätter, säger hon.

Som att redigera en bild

robust lösning:

Laminatgolv är mycket slitstarkt och det är inte så lätt att få repor på dem, säger Lene Lillejord av Gerflor. (Foto: Gerflor) "> robust lösning: Laminatgolv är mycket slitstarkt och det är inte så lätt att få repor på dem, säger Lene Lillejord av Gerflor.(Foto: Gerflor) Lene Lillejord, marknadschef på Gerflor, säger att deras laminatgolv är konstruerat så att strukturen i toppskiktet synkroniseras med det dekorativa mönstret.

- Då får du djupet och äkthet som gör det nästan omöjligt att se att det inte finns några tre. Den synkroniserade effekten förbättrar mönstret och ger ett exklusivt och känsligt laminatgolv. Tidigare köpte du olika dekormönster från en fotobank. På vår fabrik utvecklas nya dekormönster digitalt. Det är som att redigera en bild i Photoshop. Du kan göra nästan vad som helst, säger hon.

ADVERT

Mest populära