All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"Vi visste en gång det här huset vi skulle ha"

December 2015:

Då fick vi impulsen tomt, två dagar efter första gången vi stod på den. Vi hade köpt oss ett hål i marken utan att veta vad det menade.

Samtidigt var vi tvungna att bestämma vilket hus vi ville ha. Efter att ha pratat med banken föll vi väldigt mycket för ett klassiskt hus på andra våningen med ett ark från taket till ca 2,5 miljoner kronor målade.

  • Detta är "hjälp! Vi bygger hus"

Eftersom tomten kostar omkring 800 000 dollar, är nyckelfärdiga hus värd en miljon kronor dyrare. Vi har renoverat mycket där vi bor nu och känner oss kompetenta att göra mycket själva.

Men när vi besökte några vänner som hade nästan samma hus vi önskade insåg vi att det här inte var huset för oss. Vi var tvungna att öppna katalogerna igen.

En kollega i mitt jobb hade byggt ett Karita hus från Mesterhus i Sandefjord. Han var mycket nöjd med hela byggprocessen och kunde säkert rekommendera Mesterhus. Vi hade hört mycket byggande berättelser som inte slutade bra, så han var nöjd med Mesterhus som väger tungt för oss.

  • Läs resten av familjens personliga inlägg här

Vi hade också tur att bli hem till dem. Jag kommer ihåg när vi kom in i vår entré. Vi är vana vid en liten tid som kan bli tätt när fyra personer har jackor, skor och så vidare. Dessutom blir det lite extra när du har en 50 kg hund också. Vi kunde föreställa oss ett liv med en stor kaklad entré.

Varje rum i huset var bara toppen. De hade prioriterat ett stort badrum. För oss som är vana vid ett 4 kvadratmeter badrum, var det något helt annat att komma in på deras 13 kvadratmeter.

Vi bestämde oss för det och då eftersom det här var det hus vi ville ha.

Denna artikel är en del av We in Villas hemsida "Hjälp! Vi bygger hus". Hämta hela serien här!

Missa inte fortsättningen - registrera dig för vårt nyhetsbrev och följ familjeprojektet!

ADVERT

Mest populära