All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vi i Villa lanserar nytt koncept: Hjälp! Vi bygger hus

Har du någonsin undrat vad det egentligen är att bygga ett hus? Eller ska du göra det själv?

Varje vecka i ett år kan du följa Talmoen-familjen från Stavern och byggprocessen på Viivilla. ingen genom upp-och nedgångar. För ja - byggnadshus erbjuder många oförutsedda utmaningar!

Samtidigt får du en rad tips från de bästa experterna på fältet om vad du ska tänka på om du vill bygga hus eller fixa saker själv hemma.

Du kommer att få relevanta artiklar om allt från hur man ansöker om bygglov för hur man lägger golvet bra själv.

Detta är familjen

Familjen Talmoen består av Vegard (35), Nina (39), Malin (15) och Markus (7) och hunden Ask and Cat Betzy. Medan Vegard arbetar som datortekniker arbetar Nina med psykiskt funktionshindrade. På fritiden driver Malin aktivt frihetsdans medan Markus älskar att spela dataspel och leka med vänner.

Idag bor familjen i ett parhus på 149 kvadratmeter i Stavern, där de bott under de senaste tio åren. Med ett trevligt grannskap och en stor trädgård, tyckte familjen för några år sedan när de märkte att husets layout inte gick bra.

Med ett badrum på några kvadratmeter blev platsen snabbt trång och med ett populärt vardagsrum lämnades källaren oanvänd. Efter renovering och försök att byta planlösning fann familjen så småningom att de var tvungna att flytta.

Början av ett antal visningsrundor misslyckades. Samtidigt fanns det tomter till salu på två byggarbetsplatser i Stavern. Och när familjen upptäckte tomten i Foldvikskogen tog det inte mer än två dagar innan de hade impulsköpta mark.

På sidan kommer familjen att bygga Karita-huset från Mesterhus, vilket är ett mysigt och klassiskt familjehus på cirka 170 kvadratmeter. Familjebudget är drygt 4 miljoner kronor.

Eftersom familjen är glad att laga mat, bör de göra saker som att lägga golv, måla och ställa in köket självt. Mesterhus Sandefjord på Anders Jensen AS står för resten av arbetet.

  • Läs familjens första inlägg på varför de bygger hus här!

Nu är hela byggprocessen på väg - och vi hoppas att du kommer att vara med oss ​​på resan :)

Möt familjen här:

Missa inte fortsättningen - registrera dig för vårt nyhetsbrev och följ familjeprojektet!

ADVERT

Mest populära