All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Vi har testat robotdammsugare

Train med tvätt hink

Hur lura dig städa huset i 30 minuter

Vi på klick ger dig stadigt tips om hur man gör bort städning i full fart, men du borde verkligen minimera Tiden för städning är kanske en robot dammsugare sak? När du sitter i stolen hör du att den dumma lilla väskan freaks runt golvet på andra våningen och dammsugar. Det bör bara ha lite kraft och det måste tömmas ibland. Det klagar aldrig och när det är klart kommer det att återvända till laddstationen och göra sig redo för nästa omgång.

Nackdelen är att du måste gå till dig en gång i mellan om du vill ha det helt rent. Dessutom, om du har låga möbler, trådar eller tjocka mattor, kämpar robotarna för att komma till. Rengör och fixa sedan innan du släpper dammsugaren.

Ingen av dammsugarna kunde trycka trösklar med en liten höjd. Det innebär att du måste flytta dammsugare mellan rummen, om inte huset har några tröskelvärden.

Avancerad

Roboterna navigerar på några olika sätt. De mest avancerade använder en kamera och bekantar sig med rummet. Gör sedan en plan och kom igång. De brukar kombinera med användning av sensorer som tar hand om den fina manövreringen. Har de till exempel fastnat under en byrå, så kom ihåg de avancerade typerna att de inte behöver gå dit igen.

Testning

Vi har testat 6 olika robot dammsugare. Testet har utförts av oss i klickredigerings-kampanjen. Vi har riggt ett provrum med hårda golv, mattor, möbler och andra naturliga hinder. Där har vi lagt ut olika typer av damm och partiklar som maskinen måste försöka.

Roboterna har också skickats till ett användartest i en vanlig lägenhet.

Kriterier

Vi har funderat på hur effektiva dammsugare är. Hur mycket damm och partiklar finns kvar, och hur bra kommer de längs väggarna och hörnen.

En viktig punkt är hur maskinerna hanterar olika hinder. Om de fastnar på samma plats gång efter gång är det ett dåligt tecken. De borde också ligga under soffan och kunna vakuum olika typer av mattor.

Dessa är avancerade maskiner, så konsten gör dem lätta att använda. Kontrollpanelen är enkel och intuitiv så att du snabbt kan komma igång eller läsa hela handboken innan något händer. Här är de stora skillnaderna.

Vi har också granskat volymen.

Punkter

Dammsugare är klassade på en skala från en till sex där sex är bäst. Priset är inte inkluderat i recensionen

Alla gör rent

Den stora skillnaden är inte på själva rengöringen. Robotarna är mest olika än förmågan att utvecklas. De bästa maskinerna kan dammsuga medan du är på jobbet och står snyggt i laddaren när du kommer hem. De fattigaste kan inte vara ensamma hemma. De måste tas om hand så att de inte fastnar eller upptäcker annorlunda.

De vackraste är också borta från trappan.

På samma sätt finns det skillnader i användarvänlighet. Det bästa har allt som organiseras enkelt och inuktivt, medan andra kräver att du sätter dig i bruksanvisningen.

Slutsats

Robust dammsugare är inte för dig med damm på din hjärna, du kan behöva andra metoder om du ska vara väl ren, men om du har ett hem med öppna, snygga golvytor är det bästa ett bra jobb.

Se även:

Hur man tvättar duschkabinetten

Hur man tar bort den dåliga lukten i badrummet

Så tvättar tvätten snabbt

ADVERT

Mest populära