All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"Vi har bestämt oss för att bygga hus"

November 2015:

Vi har bestämt oss för att flytta. Vi har gjort vad vi kan från tvåhuset. Under flera år har vi dribblat runt byggnaden för att få ett större vardagsrum i alla möjliga varianter.

Vi har försökt att borsta upp alla tre våningar, vi har tagit bort väggar för att få större rum. Men det blir för litet. Vi saknar såväl som några kvadratmeter bostadsyta. Huset med två sovrum är 149 kvm, och det är tillräckligt stort för oss.

  • Det här är "Hjälp! Vi bygger hus"

Det är bara att planlösningen inte är tillräckligt bra när kvadratmeter är indelade i tre våningar, vilket gör alla rum för små. Vi samlar också kvadratmeter på två nivåer.

Vi har aldrig haft problem att två syskon måste bo i samma rum eftersom vi bara har två barn, och de kommer ändå att sova i samma rum. I källaren har vi till och med två rum kvar oanvända. Så vi har tillräckligt med utrymme totalt, men använd det inte.

När idéen om flyttning såddes i flera år började vi titta på fristående hus på Solstad i Stavern. Men vi hittade ingenting. Begagnade hus är vanligtvis gamla - och dyra.

Om du ska köpa ett gammalt hus för 3-4 miljoner måste du laga mat - ja, var är vi? Det blir lika dyrt som att bygga nya. Bara för att vara kvar med en gammal bostad.

Öppnande av en vägg luktar gammal. Om du försöker förstöra något, är det skevt överallt. Och om du säljer igen senare anges det att utsikten är gammal.

Nej, vi betalar inte mycket miljoner för det.

Denna artikel är en del av We in Villas hemsida "Hjälp! Vi bygger hus". Hämta hela serien här!

Missa inte fortsättningen - registrera dig för vårt nyhetsbrev och följ familjeprojektet!

ADVERT

Mest populära