All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"Vi har lånat en professionell färgspray"

Detta är en del av vår serie Hjälp vi bygger hus, där vi följer familjen Talmo genom upp-och nedgångar när de bygger nya hus i Stavern. Lär känna dem bättre här.

Efter en lång period av byggnadsteknik är det nu det inre som står för en resa.

4. Februari 2017:

Gjord för en annan riktig helg, med besök av vän Ruth och Trond. Nina och Markus samlade några av färgen förra veckan, så nu kunde vi börja på taket på andra våningen.

Den blå färgen på Markus' rum och ljus grå färg 'älggräs', som vi kommer att ha i många rum, var också i huset.

Läs också:

Hur hög ska kökshinken vara?

Köksbeslag kommer ofta i fasta höjder men det är inte så att de passar alla.

Målning på professionell spruta

Vi började borsta alla taklister. När det var klart började vi måla målningar. Vi hade turen att låna en "professionell" färgsprayare av typen av målareanvändare. Sådana verktyg kan kosta upp till hundra tusen dollar. Det finns något helt annorlunda än en amatörspruta för de stora tänderna.

Vi lade halmen ner i en niliters hink med den färg vi borde ha på listorna. Kort därefter kom färgen ut ur sprutan. Vi antar att det tar drygt tre liter i slangen, så var noga med att beräkna lite extra när du använder en spruta.

  • Läs också: 5 nybörjarfel du måste undvika när du målar.

Först sprutas vi en runda av taklister runt i rummet:

Se också:

Vad kostar det att ha en hund eller katt?

Det är inte gratis att ha hundar, katter eller andra husdjur. Här hittar du en översikt över vad det kostar olika husdjur att kosta dig.

För att täcka listorna bra hade vi lagt en skrovborste på en förlängningsaxel. Då kan vi enkelt stryka över listorna för att få en pensel finish. Det är snyggare med penselsträckor än att spraya bara på trälistor. Hade det varit isoporlister, skulle vi bara låta dem spruta.

När vi var nöjda med målningen på takräcken tog vi hela lägenheten ut av taket. När en fjärdedel av taket sprutades rullade vi noggrant över med en färgrulle för att täcka jämnt.

  • Läs också: Välj rätt pensel för lacken.

Det finns alltid lite mer färg på vissa ställen när man spruter, eftersom strålen överlappar lagren fram och tillbaka. Men när färgen sprutas först är det otroligt gott att rulla över taket. Sedan kommer rörelsen att släppas in i rullgardinen hela tiden. Ett sovrum med 15 sovrum klarade vi på bara en fjärdedel!

  • Läs också: Bra tips när du målar målningar.

Blue tak och blå väggar

Med bra temperatur i huset, och att avfuktaren att Mesterhus stå och gå, torkad färg otroligt snabbt.Efter bara två timmar kunde vi köra andra och sista lager på taken i sovrummen. Under tiden hade Ruth och Nina också rullat taket till Markus med "Sky Blue". Det var snyggt med något annat än vitt i taket!

Läs också:

Bästa tipsen vid målning

Vid målning är det viktigt att ha utrustning och teknik i ordning. Här ger målaren bra tips på vägen!

  • Den färgpalett som familjen har valt ligger i linje med trenderna. Se den hetaste färgen för 2017 här.

Efter en liten torka på Markus tak började tjejerna också rulla Markus murar. De bör färgas med "Lake". I vått skick såg det ut som taket, men det blev mörkare när det torkades.

Ny vardag efter

Nu hade vi en dålig helg i helgen med flit och stor fart. Sedan kommer veckan med alla dagliga aktiviteter och fritidsaktiviteter för barnen. Nina arbetade två kvällar i veckan, så det var mycket logistik med scoutaren till Markus, som körde till och från brandstationen i Larvik. På torsdagen var det en handbollsträning på Nesjar igen. Samtidigt har vi bara haft en bil den här veckan, eftersom den gamla gasens vajer hängde på måndagen.

  • Läs mer om familjeutmaningar med jonglering upptagen vardagar och husbyggnad.

Det är konstigt att se hur lite framsteg det är möjligt att ha när helgen varit så stor. Men det är så som det är. Nu är allt klart för en ny helg, så vika upp ärmarna och njut av det.

Malin målar sitt rum med "bomull".

Ruth och Trond vänjer sig igen. Det är bara fantastiskt att de väljer att spendera så mycket av sin tid på oss! Vi har tidigare sett att det är denna hängiven helg som verkligen gör ont på projektet.

Flickorna gör ett bra jobb att måla i helgen. Härligt att se att rummen i rummen är färdiga målade.

Nina målare med "Mjødurt" i vardagsrummet.

Missa inte det färdiga resultatet - anmäla dig till vårt nyhetsbrev och få alla uppdateringar från husprojektet + några andra bra tips och tricks för hem och trädgård.

Familjen sponsras med färg från Gjøco, Jordanien och interiörkonsulentjänster från Happy Homes.

ADVERT

Mest populära