All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vi grillar mer än tidigare

->

Foto: Gilde

norrmän gillar att experimentera när de gör grillning på utomhus kök, och i år kan vi välja mellan 20 nya sorter grilla kött i butikerna.

- Vi ser att människor snabbt kan prova nya köttprodukter när de kommer till affären. Vitt kött har blivit mycket populärt också på grillen, säger kommunikationsdirektör Nina Sundqvist i Nortura till Newswire.

Nytt år är en serie färdiga produkter som är förpackade i aluminium. Det gör det lättare att grilla det vita mager köttet utan att hålla fast vid grillen.

Vi grillar oftere

Undersökningar från Food Information Office visar att vi fortfarande grillar mer ofta. Nio av tio nordmän grillar under sommaren. Mer än hälften av befolkningen grillar åtta eller flera gånger. År 2000 grillades mindre än 30 procent så ofta.

- Samtidigt kommer det att finnas fler av de verkliga fatorna. 35 procent av alla nordmän grillar 15 eller fler gånger om året, säger Jeanette Torp, rådgivare vid Informationsverket för kött.

Mer Variety Vanorna i det vi grilla har också förändrats de senaste åren, nordmän har blivit mer varierade och avancerade.

- Tiden är över när alla hållit på sommarkoteletter, korv och chips för alla tillfällen. Nu är det situationen och behov som bestämmer. Vi skiljer mellan vardag och helg, och vi kommer troligen att vara bättre på att grilla, säger Torp.

Norrmän har blivit mer oroade över att maten vi lägger på grillen ska vara hälsosam och säker.

- När är de råd som att använda kött med mindre fett, grill vid låg temperatur, hindrar köttet från att brinna och att vända maten flera gånger medan grillning, säger Nina Sundqvist Nortura.

Gasgrill mest populära Viivilla. Inga nyligen frågade sina läsare om vilken typ av grill de föredrar. 56 procent sa att de föredrog gasgrill medan 35 procent svarade kolgrill. 9 procent svarade att de föredrar elgrillar, en gångs grill eller kvartsgrill.

ADVERT

Mest populära