All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vi bär inte något gatlopp systemet

Kontrollera upp håndverker'n

  1. exempel att följa?
  2. - Vi utför ingen gatlopp systemet
  3. Måste vara kvalitetssäkrade

Alla hantverkare som uppfyller vissa expertis beroende och lovbeskyttete krav kan tillkomma för att pryda sig med "mästare" titel, och använda det lätt att känna igen logga på tjänstebilar, brev och webbplatser.

Vi frågade ledare för mästerskapsbrev, Rolf Kristiansen, om vad som händer med dem som inte längre får kalla sig mästare.

- De som förlorar titeln passiv-set i vårt register. Våra offentliga dokument visar de som uppfyller kvalitetskraven, inte de som av någon anledning inte gör det, säger Kristiansen. "Vi har en positiv vinkel på situationen. Vi har inte ett go-kart-kakksystem.

Finns det något som du kan kontrollera om någon inte är en mästare längre?

"Det finns inget sätt att kontrollera det här, säger Kristiansen. - Det enda sättet är om du vill kontrollera en viss mästare. Han är inte längre i registret, är det en av tre skäl för detta: Den personen är död, har han avgick som mästare, antingen gå i pension eller flytta till annan verksamhet eller person berövas mästare brev för kortare eller längre tid. Det här kan inte läsas av kontrollören, säger han och tillägger: "Vi har inte en svart lista.

Om hantverket använder denna logotyp kan du kontrollera om han är registrerad på www. hantverksmästare. nr.

mer

- Att vara ansvarig för Master Craftsman Kommittén skulle jag vilja säga att en svart lista har många juridiska betänkligheter med tanke på att få på en svart lista kan få betydande ekonomiska konsekvenser för de berörda. Skulle ett sådant system fungera, bör det finnas en lämplig stödanordning för att kontrollera att svartlistan var professionellt säkrad och motiverad.

Vill du hyra en mästare?

I masterregistret hittar du alla registrerade och godkända mästare.

ADVERT

Mest populära