All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Vi vågar lite mer

- Folk har svårt färg, men jag ser en tydlig trend att människor som har hittills bodde i vita hem nu har önskan att lägga till fler färger i sitt hem. De flesta vet bara inte var de ska börja, säger Torhild Rustenberg, VD för Storeys.

Även om de neutrala förlusterna fortfarande är starkt representerade av försäljningsstatistiken ser hon en tur mot mer färganvändning även på de stora nivåerna. Men många tycker att det är obekvämt att inkludera färgerna.

- Det är bara ett försök, hon råder.

Historiskt sett är vi bra på

Isfjord är en av färgerna i Färgerikes nya färgschema.

- Det finns faktiskt ingen anledning till varför detta borde vara svårt. Historiskt har vi norrmän varit färgaxperter. Titta bara på användning av färg för ett par decennier tillbaka - då fanns ingen rädd för att måla eller tapetsera väggarna röda, blå eller gröna, sade Bjorg Owren, creative director på IFI. nr.

Men efter det 21: a århundradet har vi blivit låsta i den färglösa trenden, som inte är särskilt utmanande eller så bra för humöret.

- Dessutom har det kommit till en hel generation som tror att vitt är "normal", medan det i ett historiskt perspektiv är bara en parentes, säger Bjorg Owren, creative director på IFI. Nej, som råder folk att lyssna på mage känslan och välja färger som de tycker vi kommer att njuta av.

i den stora dekoratör kedjorna de märker att intresset för färgen har börjat att plocka upp, och försöker hjälpa människor att utmana sig själva lite när de inreda hemmet. När Fargerike producerar färgdiagram är det därför färgerna och, naturligtvis, lite otraditionell färganvändning som ligger i fokus.

- Vi ser en tendens till ökad färganvändning, grönskande hem och större förtroende för personlig stil, säger Tale Henningsen, creative director på dekoratör kedja.

En stroke för mönster

Norsk Trellis är en populär mönsterförlust från Storeys.

Om du är osäker på var du ska börja men vill ha färger på mer än kuddar och filtar, kan en mönstrad tapeter vara en bra utgångspunkt.

- Vi ser att bakgrunden med vit bakgrund och mönster i färg appellerar till många. Det här är ett utmärkt sätt att använda färger utan att bli för tung eller för mycket, säger Rustenberg.

Hon bor med den mönstrade tapeten på alla fyra sätt och har aldrig ångrat valet.

- Det är faktiskt oerhört bekvämt att leva i mönster. Trellismsmönstret jag har på alla fyra väggarna i vardagsrummet är en av de saker jag är mest nöjd med efter renoveringen av hela lägenheten, säger hon.

I norska Skogen är det ett diskret mönster på en ljus bakgrund.

ADVERT

Mest populära