All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Vi klick och vi klickar - nu även vinyl

Det fanns en liten revolution när första laminat, och sedan parkett och linoleum kom med klicksystem ett par år tillbaka.

- Plötsligt blev golvet något vi alla lyckades hantera. Med bra klicksystem är det överraskande enkelt att få ett obefläckat resultat på golvet, säger Bjørg Owren, kreativ ledare vid IFI. nr.

Vinyl kan också klickas på

Vinyl från Fjordal, som ser ut som en förvirring som träarbete.

Det färskaste bidraget i klickfamiljen är vinyl. Tidigare har det varit enbart golv för spårningsprodukter som har utvecklats snabbt de senaste åren med många nya lanseringar inom vinylklick.

- Det är inte konstigt att vi börjar titta på vinyl. Det är faktiskt mer konstigt att det inte har hänt tidigare eftersom vi pratar om en golvtyp med nästan oslagbara användningsegenskaper. Med de nyare läggningsmetoderna har det nu blivit en DIY-produkt, så jag tycker inte att det är förvånande att klicka på vinyl misslyckas, säger Owren.

I flera rum

är Kök ett populärt rum för klickvinyl. Denna våning är från Tarketts Starfloor kollektion.

Tarkett är bland golvtillverkarna som nu lyckas med sina klick vinylgolv, och deras försäljningsstatistik är ingen tvekan om att det här är något kunderna vill ha.

- Efterfrågan på våra klikkolleksjon Starfloor ökar stadigt, vecka för vecka, säger försäljningschef på Tarkett, Lill-Ann Mo, vilket är nästan lite förvånad själv över hur utbredd användningen har blivit på kort tid.

- Den intressanta statistiken över försäljningsstatistik för dessa golv är att de används i alla rum, förutom våtrum där de inte är lämpliga. Man skulle kanske tro att folk skulle välja denna typ av golv i rummet veranda / hall och kök, men vi ser det är allt som det också vara i vardagsrummet och sovrummet, säger Mo.

Golven kan tåla mycket spill och är mycket slitstarka. Golvet är från Fjordal Vinyl.

På Fjordal har de också märkt att försäljningen av klickvinyl går bra under dagen. De har haft Fjordal Vinyl över ett år och upplever en positiv utveckling.

- Marknaden för klick vinyl har säkert gått upp. Golven tål så mycket mycket, så det är nog denna flexibilitet som har resulterat i så många väljer denna typ av golv, säger Therese Kristiansen Fjordal.

Mo på Tarkett är också övertygad om att golvets egenskaper är den främsta orsaken till den ökande populariteten.

- Det är lätt att lägga till, lätt att hantera, det är hållbart och kräver ett minimum av underhåll. Dessutom är de bra att titta på och inte minst trevliga att fortsätta. Med tanke på hållbarhet, är detta en mycket bra alternativ för en aktiv familj med barn och husdjur, men det är inte bara denna grupp av kunder som köper golv, fortsätter hon.

Många designalternativ

Du får klick vinyl i ett brett utbud av mönster; Mest använda är de många woodimitations. På Fjordal har de mer naturliga trädesigner, kompletterad med fina stenimiter. Tarkett har också en kombination av trä och sten i sin samling. En ljusgrå hylla är bästsäljaren, medan en antracitsten följer noggrant. Ny på våren på Tarkett är också design med en likadan marockansk kakel, som nyligen har blivit en stor trend i kakel.

Klicka på vinyl med en likadan marockansk kakel är en av årets nyheter från Tarkett.

ADVERT

Mest populära