All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Vi byggde vårt eget gym i huset!

Här bor : Sofia och Anders Bursjöö.

Var : I Ingarö, utanför Stockholm.

Projekt : Ett separat träningsrum hemma i huset.

I idylliska Ingarö utanför Stockholm ligger Sofia och Anders Bursjöös lilla gråmålade hus i ett lugnt område. Sofia, som arbetar sex dagar i veckan, driver en av Sveriges största träningsbloggar.

Hon har för närvarande mammaledighet och är hemma hos den sex månader gamla baby Ebba. Redan i hallen känns det att människor som gillar att arbeta här bor - löparskor och slalomutrustning blåser platsen.

I ett av rummen mot trädgården på baksidan av huset har Sofia och Anders möblerat ett gym. Här skiner solen på manualer, kettlebells, en pilates ball och en inramad styrelse med motiverande titlar som "omöjligt är ingenting" och "tror inte, gör bara".

Mannen Anders har byggt en ständig uppsättning för stolpen, hängande krokar för gummiband och en hoppare för barnet.

Läs också:

Color för vägg 2017

Om du målar ett rum årets trend färg, har du många alternativ. Om du målar väggen i blått, rött eller brunt är du på rätt spår!

Sofia Bursjöö visar hur man gör armhevings i ett Jungle Gym.

- Vi ville ha något som håller och samtidigt en konstruktion som inte orsakar hål i väggen. Stativet för push ups och barer är viktigt, och nu har vi också förvärvat ett Jungle Gym där du kan göra arm-, ben-, rygg- och mageövningar, säger Sofia.

På golvet finns mjuka, gråa gymgolvskivor, inköpta på en byggaffär och en stor pilatesboll för balanseringsövningar.

På väggen finns en platt skärm där du kan spela någon av de olika träningsduvorna de har. Bakom garderobens spegeldörrar hänger övningsbuller och andra tillbehör.

- Du behöver inte mycket att skapa ditt eget gym. Den håller sticka, matt och en boll. Träcykel och löpband måste bara stå. Dessutom kan du köra och åka utomhus, säger Sofia.

Läs också:

Utrustning gym

Vill du går med planer på att skapa ett gym, du behöver utrustning för att utöva. Här ger vi dig tips om vad du behöver för att komma igång.

Hon tycker att man borde satsa på apparater med egen kroppsvikt i träningen. Det tar inte mycket utrymme, så du kan också spendera lite mer på att göra gymmet inbjudande och roligt.

Golvet är täckt med mjuk julgolvmatta från Jula, här finns också en ljusblå yoga / pilatesmatta.

- Om du är van att träna i ett gym, se till att du har disciplin och struktur för att träna hemma. Men det är också viktigt att du känner dig bekväm med interiören och träningsbullret. Jag har målat i rött och orange här, det är färger du vant dig vid.

Anordningarna har kostat paret ett par tusen flikar, och det är bra förbrukat pengar. Anders tränar tre gånger i veckan hemma, helst med barnet i höststolen bredvid. Sofia övar både i en studio i staden och hemma. Allt från mountainbike, racerbana, slalom och crossfit till bikramyoga.

- Jag har alltid övat mycket, jag älskar det. Vårt gym är mysigt, och det finns också ett lekrum för vuxna och barn. Du kan bjuda in hemmagymnastik till en session, säger hon.

Läs också:

trendigt med hem gym

Gymnasium hem är i, och du har extra utrymme, det är kanske en bra idé att investera i ett hem gym.

För biceps och triceps övningar, en behöver hantlar och vikter av varierande tyngd.

För att förse dig gymmet

  1. Tänk på vilka enheter du vill och räkna ut hur mycket utrymme du behöver.
  1. Kanske behöver du en löpband eller en ergometercykel. Du kan faktiskt åka och åka ute, kanske väger några vikter, en stav, en matte, gummiband / stick och en pilatesboll?
  1. Se till att ditt trummrum ser bra ut så att du får motivation att träna. Med växter, inspirationsnotering och en liten TV med tränings-DVD-skivor är du väl på väg. En spegel så att du ser om du gör övningarna korrekt är också tillrådligt.

Lår- och bukmusklerna kan också träna i smart Jungle Gym.

Tips!

Här kan du köpa träningsutrustning:

Sportmaster. com

QXL. com

träningspartner. com

Mobech. com

Sport butik. com

Anton Sport. com

Active Shop. com

ADVERT

Mest populära