All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

"Vi byggt växthuset själv"

med utsikt över åkrar och ängar och gamla sågverket är en äppelodling med gamla rötter.

Anders och Anine flyttade här för ungefär tio år sedan. Båda längtade på att renovera och ta hand om gamla hus.

Och när du har en tomt som består av en stor äppelodling ja då måste man bara bygga ett växthus på fastigheten.

-Drivhuset vi har byggt tillsammans från marken och återanvändning av gamla fönster, berättar Anine. Min mamma köpte dem för att bygga upp sitt eget växthus men insåg att hon inte kunde ta på sig uppgiften. Så vi tog hand om dem.

Det var inget problem för Anine att låta de gamla fönstren stå emot väder och väder. Hon tog examen fönster förnyare och utföra uppgifter även för kommunen genom sin egen firma, Hill kultursnekkeri.

Företaget driver henne på en gård. Här arbetar hon också med dekorativ målning och särskild uppmärksamhet.

Läs också:

Hitta växthuset för din budget

Drömmer du om växthus? Här får du inspiration att välja den rätta för din budget - oavsett om du vill ha en bärbar mini växthus för örter eller ...

-Vi ville bygga ett växthus med en lantlig och gammaldags charm. För inspiration såg vi de engelska växthusen. Vårt växthus är baserat på modeller från Hartley Botanics.

Tre år det tog att bygga växthuset eftersom paret inte skulle skyndade. Den första sommaren byggde de grunden. På sommaren fixade Anine fönstren. Gamla delar i träramarna ersattes och alla fönster var målade i samma färg.

monterat Den tredje sommaren Anders och Anine alla delar av växthuset.

Utanför växthuset ligger landsbygden. Päron, lök, betor och morötter odlas här. På sommaren är paret nästan självförsörjande när det gäller grönsaker.

Växthuset används mest under sommarsäsongen från tidig vår i mars och sådd av utsäde i maj och plantor och odling av pelargoner. På vintern är växthuset tomt. Det är byggt för att odla grönsaker och blommor under sommarmånaderna.

-Vi börjar flytta ut tomaterna på dagtid redan i april och kan skörda tomater till oktober, sade Anine.

Läs också:

Levande växter behöver vinterferie

Vissa levande växter behöver en liten vinterlov att blomstra. Har du komma ihåg att skicka växterna på semester?

I sängen odlas tomater och gurkor. Chili och paprika trivs bäst i burkar. Varje år finns det också några experiment. I år försöker de på sojabönor och sockerterter.

I växthuset:

Här bor: Anine och Anders med sin son, Vikrant på sex år. Plus katterna Nisse och Doris! Anine är konsultkonsult och Anders arbetar som försäljningsrepresentant på Ericsson.

Var: i en gul trävilla från 1800-talet i Näsviken utanför Hudiksvall.Växthuset ligger på den del av tomten där det finns de flesta timmar av solsken upp till sprutporten.

Om växthuset: Stenväggen är byggd av gamla tegelstenar och gamla fönster från Wij-trädgårdarna, som fylls med linoljekitt. Färgen är en blandning av olika delar av olivgrön och vit.

Läs också:

Flexibelt bostadsområde

Flexibelt bostadsutrymme ger dig fler alternativ än de permanenta. Här visar vi dig tre sätt att skapa levande väggar som inte permanent stänger utsikten.

Byggdes på grund av: Att kunna växa och såga frön för värmekrävande växter. Att ha ett lusthus på våren och för det var en kreativ process för att få den byggd.

Ett växthus måste ha sitt säte. Att läsa en inspirerande trädgårdsbok eller bara för att få ett ögonblick för dig själv, för att njuta av synen på alla växter.

Årets första lunch utomhus. Nybakade vaniljskålar och en kopp kaffe i trädgården. Lovely!

Vatten installeras i växthuset. Det är nästan ett "måste".

Den lilla hyllan innehåller frön som kommer ner i marken så snart snön försvinner. Saxar och allt du behöver i trädgården när du går till trädgården placeras här.

Den trevliga gamla vedspisen värms bra i växthuset tidigt på våren och senhösten.

Huset har Anine och Anders byggt helt, Det har gått tre år, men resultatet har också varit så bra.

Växthusets 1 långa vägg är uppbyggd av en vägg. Övriga väggar består av gamla fönster som Anine har renoverat enligt alla regler.

ADVERT

Mest populära