All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Vi testar BMW M5 mot Mercedes CLS 63 AMG på rätt spår!

Låt oss ta en kort dyk i BMW M5S historia.

Den första 5-serie M-logotypen var redan 1980, med en 3, 5-liters 218 hk-motor. Namnet var M535i, och var ett av de första riktiga blixtraderna i världen.

Bilvärlden var dock inte redo för vad som kom 1985. Den första M5-modellen avslöts idag i Amsterdam Motor Show och släpptes nu på vägarna. Med totalt 286 hk från den brutala motorn som hämtats och vidareutvecklats från legendariska BMW M1, var detta den snabbaste sedan i världen. Null till hundratals gick bort vid 6, 2 sekunder och toppfart var närmare 250 km / h.

Nummer två kom 1989 i E34-skal, med en 3, 6 liter vid 315 hk (senare ökad till 3, 8 liter och 340 hk). Föreställningen var inte mycket bättre än föregångaren, men som en bonus fick du E34 som en stationsvagn.

Från sex till åtta cylindrar

Nummer tre, E39, som kom 1998, å andra sidan, fortsatte. Här tappade tävlingsexperten till förmån för en arg V8 på 5 liter och 400 hk. Detta är en av de mest eftertraktade M5 modellerna, med ett diskret och elegant exteriör kombinerat med galet prestanda och utmärkta körförmåga.

Men utvecklingen slutade inte alls där. Inpackad i Chris Bangles kärlek-eller-hatt design, kom E60 M5 2005, med en fulländad V10 på 507 hk. Förpackad med högteknologi, mycket ansträngning och brutal SMG III låda, blev detta en omedelbar klassiker. Kanske lite för speciell för vissa, men vi är säkra på att det här blir en eftertrakad bil för entusiaster under lång tid.

Så från tio till åtta cylindrar ...

Och sedan kommer vi till 2012. kapitalisera chassi kod ändras till F är antalet 10. Cylindernumret är dock inte 10 längre. Den sjuka motorn i E60 var helt enkelt för upptagen, både i utsläpp och i teknik. Istället har de återvänt till V8, men den här gången med andningshjälp. Och inte bara en liten, heller. Två turbos spinner runt och hjälper bilen från 0-100 på 4, 4 sekunder. Om du väljer M-Drivers-paketet har du också en toppfart på 305 km / h. I en fyrdörrs sedan ...

Men är det tillräckligt rå? Den tidigare generationen M5 kan vara lite för rå för alla, så många är rädda för att BMW nu har gjort det för att driva vänligt och snällt. Det finns bara ett sätt att räkna ut det! Vi låter det lös på Rudskogen, där ärkerivalen väntar: Mercedes-Benz CLS 63 AMG ...

Med 520 hk har tydligen inte fördel motor klokt, men du har fel. Momentet är högre än hos BMW. Totalt 700 Nm pressas ut ur 5, 5-liters V8, den här med andningshjälp från två turbos.Noll till hundra? Exakt samma som M5.

Det här är "någons ras" ...!

ADVERT

Mest populära