All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Vattentät trädgårdsdynor

Du kommer noga att veta igen; Plötsligt är vädret ersatt av ett ordentligt nederbörd och innan du vet det har alla trädgårdsgroparna blivit våta. Dampiga trädgårds kuddar som luktar dåligt och bleknar i färgen är de flesta av oss vana vid.

Men varför impregnerar du inte kuddarna på samma sätt som du impregnerar skor eller jackor? Impregnering förlänger tygets livslängd och kommer så småningom att bli en lönsam investering.

Osynligt skydd

- Impregnering ändrar inte textilens färg eller känsla. Trädgårdsdynor kommer att känna som mjukt och bra som när de var nya, och impregnering skydda dessutom mot slitage, smuts, blekning och bakterier och mögeltillväxt. Detta förklarar Espen Vogt, chef för Fiber Protector, ett företag som specialiserat sig på textilimpregnering.

Alla typer av textilier

- Alla tyger kan impregneras - silke, mohair, ull, viskos, filt, bomull och mocka. Produkterna är miljövänliga och kan användas på allt från kuddar, filtar, mattor och möbeltyger för arbete och fritid kläder, skor, markiser, barnvagnar, båt täcker, tält och ryggsäckar.

för hand eller i en tvättmaskin

Impregnering kan antingen sprutas på det torra tyget, eller användas som mjukmedel i tvättmaskinen. Behandlingen varar i 2 -5 år, beroende på användning. För omimpregnering använd endast 1/5 av den angivna dosen och impregneringseffekten aktiveras i torken eller genom att stryka tyget.

Så här gör du:

Spraysprutning

. Tyget måste vara rent och torrt före impregnering. Tvätta nya tyger före impregnering.

. Håll flaskan ca 20 cm från tyget och spraya med släta rörelser - först horisontellt och därefter vertikalt - så att hela tyget är ordentligt fuktat.

. Låt torka i & frac12; - 1 timme - och textilen är klar för användning!

. OBS! Se till att ventilationen är god! Impregnering luktar starkt.

Impregnering i tvättmaskinen

. Skaka flaskan och tillsätt den rekommenderade dosen (se flaska) i sköljmedelskammaren.

. Kör maskinen på & frac12; strömma.

. Torka sedan tyget i torken vid 60 grader i minst 30 minuter - ELLER - lufttorka tyget och stryk det. Värmen orsakar och aktiverar impregneringseffekten.

. Tvätta i hand, rör i diskbänken i ca 10 minuter och torka på samma sätt.

ADVERT

Mest populära