All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Vattentät konstruktion metod

Membran plattor är täckta med italienskt kakel. Byggnaden av badet är också gjord med membranplattor.
Gipsskivor applicerat på ett fukttätt membran har varit den traditionella metoden att undvika fuktproblem i våtrum. Men under de senaste åren har membranbrädor uppstått som har visat sig vara lika effektiva.

Dessutom är de lätta att arbeta med, vilket har medfört att släpvagnen fortsätter att öka både bland professionella och lekkameror.

- Där bestämmer jag inte för något annat än Litex-skivor. Om utvecklaren vill använda alternativa byggsystem kommer jag helt enkelt inte med i projektet, säger Tore Haare, som driver ett byggföretag på Kongsberg.

- Jag har använt systemet i flera hem ända sedan det kom på marknaden och har aldrig haft några problem eller klagomål.

Tillverkaren levererar en komplett lösning som också är enkel och ren att arbeta med. Jämfört med tidigare använda metoder innebär det en tydlig förbättring, och är inte tillbaka för några andra produkter.

Barnen har eget badrum, och det finns också använda membranplattor som substrat för plattorna.

- Vad sägs om kostnaderna?

- Materialkostnaderna är något högre, men kompenseras av lägre transportkostnader och processen med att sätta upp plattorna är mindre mödosam, säger Haare.

Bifogat till alla

Membranplattan har en kärna av extruderad polystyren (XPS), som på båda sidor är täckt av en glasfiberarmerad duk fäst med vattenbaserad epoxi. Detta ger en vattentät plåt som hindrar fukt från att komma in i byggnadsstrukturen och bryter inte jämnt under extrema förhållanden.

Läs också:

10 saker du behöver veta innan du förvarar ditt badrum

Ska du uppdatera ditt badrum eller bygga nytt? Här är de tips och regler du måste kunna få innan du börjar.

Litex har tekniskt godkännande från byggnadsforskningsinstitutet och rekommenderas av Våtromsnormen.

Dessutom läggs brädorna inte till miljöföroreningar som skadar levnadsmiljön och har även en isolerande effekt.

membran disk s tjocklekar, och kan vidhäfta till de flesta substrat, innefattande grovt paneler, stud ramar, tegel och betong. De kan användas både på golv och väggar, och är också lämpliga för installation av till exempel badkar.

Värmekabel med effekt upp till 10 watt kan läggas direkt på plattorna, medan de med högre effekt måste placeras på ett förstärkningsnät. De kan också täckas med gjutning.

Montering sker med lim och ett stort antal monteringsfästen och monteringsskivor. Arbetet förenklas ytterligare genom att plattorna kan skäras med handsåg eller brukskniv, vilket också gör det möjligt att skapa kreativa lösningar med kaklade pelare, trappor, piedestaler eller andra intressanta detaljer.

Läs också:

Undvik fuktfälla i badrummet

I badrummet och tvättstugan kan du snabbt få problem med fukt, vilket kan orsaka både skador och dåligt inomhusklimat. Här är de tips som håller din fukt bort!

Roar Gran är övertygad om att membrankort är lösningen i våtrum.

Inbyggd bad

- Jag såg noggrant som hantverkarna arbetar med monteringsplattor, och jag var imponerad av hur lätt det var, säger Roar Gran från Lyneham.

Han har tillsammans med familjen inrätta en ny Enbo som stod redo att flytta i maj. I två av badrummen används Litex plattor på golv och väggar.

- Underlaget var fullständigt stabil och döda som gips, så när arbetare hade avslutat sitt arbete, kunde jag bara kasta sig över rummet med skarvning och flytande membran. Sedan börjar du bara kakelstenen.

Flislegger jobbet gjort sig med sin far, och trots det faktum att äldre var lite skeptisk i början, han var övertygad plattor kompetens som arbetet fortskred.

- Den smetar lim bortom var helt OK, kakel fäst sig precis som de ska. Samma gjorde fogen. Vi stöder inte några problem på vägen.

Jag byggde badet själv och använde bara en tapetkniv för att skära till tallrikarna. Slutresultatet har varit mycket bra, och jag är övertygad om att detta bad kommer att stå i många år utan att orsaka några fuktproblem, säger Gran

Se också:

Detta badrum var återigen under 10. 000!

Budgeten var begränsad, men fantasin och motivationen var stora. Se hur Irlin och Lars målar upp den samtida nytt badrum, både omedelbart och ...

Info Barn badrum:
 • Tile från Megaflis
 • kakel från Gay Etnia gris NOK 89, - per kvadratmeter
 • Golvplattor Gay Etnia Marengo NOK 89, - per kvadratmeter
 • Lista Gay Etnia marengo NOK 29, - per styck
 • Badrumsmöbler möbler~~POS=HEADCOMP Komfort
 • blandare från Oras
 • Toalett från Porsgrund porslin
 • Dusch av kinesisk verk

info föräldrar badrummet:
 • Tile från Flisekompaniet / träinredning
 • Wall Carrera blanco NOK 259, - per kvadratmeter
 • golv Marquina neger NOK 269, - per kvadratmeter
 • List Inja NOK 85, - per styck
 • längs golvet Marquina NOK 39, - per styck
 • Hafa fixturer och fåfänga
 • Bath Comfort
 • Chinese verk dusch
 • Toilet från Porsgrund porslin
 • Batterier från Oras

ADVERT

Mest populära