All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Vattenskador kan undvikas läckage stopp

Annual inspelad 70-80 000 vattenskador i Norge, till en kostnad av drygt tre miljarder. Sannolikheten för att komma hem till vattenskadade hus är således högre än att det påverkas av inbrott.

Vatten skador uppstår typiskt som läckage från sanitära installationer på grund av produktfel, incidenter och olyckor, monterings- och konstruktionsfel eller slutet av livet.

Vad är ett läckagepropp? Läckstoppar är utrustning som installeras i eller runt vattenbärande installationer för att stoppa oönskade vattenflöden. Läckstopp stoppar upptäcka läckage och stänger automatiskt av vattenförsörjningen till skadestedet.

Vissa typer av varningar med ljud- eller ljussignaler när du stänger vattenförsörjningen. Det finns läckageproppar som övervakar hela eller delar av sanitetsinstallationen, eller bara en vatteninstallation.

- För att läckagehållare ska fungera optimalt är det viktigt att de monteras på rätt ställe. För att kunna få ett säkert system krävs därför kunskap om var och hur vattenläckage kan uppstå och där de är mest skadliga. Då gäller det att välja rätt typ av läckage stopp, som täcker det önskade området, sade blyforskaren Lars-Erik Fiskum på SINTEF.

Montering och underhåll - Vid montering av läckage stopp, krävs det att magnetventilen som stänger vattenintaget, lämnade efter eventuell brand vattenutlopp och huvudavstängningskran. Om detta inte är möjligt, måste man för att fastställa sin egen avloppsrör för vatten uttag eld, skriver SINTEF rapport Sannitærinstallasjoner och vattenskador säkerhet - Användning av skydd mot läckage.

Läs också:

8 idéer för drömbadet

Drömmer du om ett nytt och gott bad? Vi har hittat ett inspirerande urval för dig, oavsett om du gillar färgfri inredning eller minimalistiskt badrum ...

Magnetventiler måste monteras av rörmokare. Elektroniska komponenter och kraftledningar måste installeras av en elektriker. Tänk noga på hur fuktighetssensorerna är monterade för att uppnå bästa möjliga övervakning. Det finns särskilt kritiska punkter som isoleringsbänkar, tvättmaskiner, vattenanslutna kaffemaskiner mm som borde vara ordentligt säkrade.

Det är viktigt att magnetventilen är aktiverad minst en gång om året, dvs. att utföra ett funktionstest på läckagestoppet. Eventuella batterier för sensorer och styrenheter måste ändras en gång om året eller enligt leverantörens instruktioner.

Föreskrifter Krav Byggtekniska föreskrifter (TEK10) kräver läckageavbrott för att säkerställa vatteninstallationer i lokaler där det inte släcks. Det nya regelverket är godkänt av SINTEF Byggforsk.

- Vi rekommenderar att läckage installeras i alla rum med vatteninstallationer och att alla vatteninstallationer är skyddade mot oavsiktligt vattenflöde.Endast användning av överfyllningsinstallation är inte tillräckligt skydd mot vattenskador, säger Fiskum.

Produktdokumentation Föreskrifter om tekniska krav för byggnadsarbeten kräver att produktegenskaper som är viktiga för de grundläggande kraven för byggnadsarbete måste dokumenteras innan produkten handlas och används.

Som en neutral inspektionsorgan förbereder SINTEF Building Research dokumentation i form av SINTEF Technical Approval för läckageproppar. En lista över godkända produkter finns fritt tillgänglig på // www. sintefcertification. nej /

Läs också:

Maine Coon: 10 fakta om världens största inhemska katt

Är Maine Coon i familjen med tvättbjörnen, och var vikingarna som förde den till Amerika? Här är 10 fakta om den majestätiska tama katten Maine ...

Läs mer om läckstoppare i Sanitetsinstallationen och Vatten Säkerhetsrapport - Användning av läckstoppar.

ADVERT

Mest populära