All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Vatten baserad på panelen

Vill du undvika att ta skadliga lösningsmedel i vardagsrummet? Nu finns det många kompletta alternativ till den traditionella oljemålningen på marknaden. De är utmärkta i panel och trä, förutom att de är miljö- och hälsovänliga.

Ny, bättre färger

vattenbaserade och miljövänliga färger har traditionellt inte varit särskilt väl lämpad för trä. Vi har kunnat använda dem på overpaintability kakel, tegel, betong, fiberboard och liknande, men panelen och trä, har det varit svårt att få ganska och vänster ränder.

- Men det är inte så! Flera av de största färgtillverkarna erbjuder idag nya vattenbaserade och miljövänliga produkter som är utmärkta för träbearbetning.

Förberedelse: Se "Obehandlad panelfärg - Ny och gammal".

1. Torka färgen med lite vatten, ca 5 - 10%. Detta gör det lättare att arbeta med och färgen flyter bättre.

2. Applicera färg i spåret mellan panelerna med kanten på den breda borsten. Arbeta alltid med två och två paneler i taget, eftersom den vattentunna färgen torkar snabbare.

3. Färgen appliceras på panelborden med rulle.

4. Använd en bred borste och stryk ut / skjut ut färgen för att avlägsna rullningsstrukturen. Börja på toppen av panelbordet och tryck ner med lätt hand.

5. Dra sedan borsten nerifrån och stryk in i det område som redan har förskjutits. På så sätt undviker du synliga leder.

6. Använd en sträckborste i spåren mellan panelkorten och stryk ut / exponera färgen på samma sätt; först från topp till botten, sedan från botten till botten.

7. När alla paneler är målade fritt, låt färgen torka och applicera en sista päls på samma sätt.

Tips: Om du vill helt slät panel ombord, kan du slipa väggen lätt med en slipapapir (grit 120-150) mellan 1: a och 2: a skikt av färg. Tänk på att du behöver slipa träverket i längden! Och alla dammburkar måste tas bort med en lätt fuktad trasa (eller dammsugare med möbler) innan färg appliceras.

ADVERT

Mest populära