All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Förmedla vardagsrummet under VM

Det kan vara smart att rensa lös föremål.

YouGov, på uppdrag av Codan Insurance, har bett över 1000 nordmän om vad som händer under sportevenemang. 11 procent av norska män säger att de har skadat sig själva eller något i närheten medan de tittar på sport på tv.

Av dessa svarar mer än var tredje på att ha skadat sig i antingen köpcentret över ett perfekt mål eller i ilska över dålig dom.

Av den rörliga egendomen går det svåraste bortom fjärrkontrollen, svarar på både män och kvinnor. Både glas, mobiltelefon, TV, bord, stolar och andra armaturer kommer att förstöras under sport.

- Det är klart att du kan bli upphetsad när det är dåligt för favoritlaget, men det är okej att lugna sig. Det är inte alla försäkringsskydd täcker - speciellt om du slänger fjärrkontrollen på din TV. Då betyder det inte att be om ursäkt för dålig dom på kursen, säger Mari Faaberg, kommunikationschef på Codan Forsikring.

Studien bekräftar i viss utsträckning stereotyperna att man ser och njuter av sport på tv. Således, medan 11 procent av männen erkänner att det har gått utöver inventeringen under sportevenemang gäller detta bara för fyra procent av kvinnorna.

Läs även:

Nya regler för rökdetektorer

Det är nu lagligt att du måste ha minst en rökdetektor på varje våning. Uppfyller du de nya reglerna?

De yngre är också överrepresenterade bland sportspel. Medan 15

Se också:

  • 24 stora utomhus växter som tål vinter
  • 6 Enkla och personliga julklappar
  • fyra fabriker som inte behöver solljus

Mer om trädgård

procent av de under 34 säger att de har skadat sig själv eller inredningen, bara två procent av de över 50 är lika.

Det är i huvudstaden, finner vi de största sport idioter kommer vi att titta på skadorna, medan den mest egensinniga av landet är sydstatare. Västerländare och tjuvar är ungefär lika sannolikt att kasta fjärrkontrollen i väggen enligt undersökningen.

Tre fjärdedelar av dem som har upplevt skador efter att ha tittat på TV-program har skadat sig när de tittade på fotboll. Den näst farligaste sporten att titta på är skidåkning.

Av dem som har skadat 27 procent säger att det var under skidåkning att det gick hårt bortom interiören. Längre ner på listan kommer handboll, cykel och motorsport.

Läs också:

vara mer kritisk för bostadsköp

Under de senaste åren visar domare från både Högsta domstolen och hovrätter i Norge att det har blivit lättare att vara husägare, den ...

- Här är några enkla tips som hjälper dig att undvika de värsta skadorna, till exempel att ta bort mobil och fjärrkontroll. Släpp glasflaskor och glass, rör kaffebordet och hoppa inte på soffan.Det är snabbt att få lite extra ivriga, fortsätter Faaberg med ett leende.

Hoppa på golvet - inte i soffan

  • Lämna fotbollen ute - sparka inte bollen, oavsett hur frestande det är
  • Byt ut glasflaskor med lådor eller plastglasögon
  • Skicka barn och djur att spela
  • Kom ihåg att "bara" är ett spel
ADVERT

Mest populära