All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Tvättning är underhåll

Efter flera år utan tvätt och underhåll under de stora björkträdorna var White Stakittgjerde allt annat än vitt och charmigt. Smuts och skit som kom med vind och vind hade satt sitt märke på vad som tidigare var ett vitt staket. I månader hade vi gått och tittat på det en gång till ett vitt staket, som nu var mer grått och grönt och vägt för att ta färgborsten. En sak som var säker var att staketet behövde en ordentlig tvättning innan någonting kunde göras.

Utrustad med en hink med varmt vatten och ett handfat, en fast diet och en trädslang kan arbetet börja. Och det tog inte lång tid innan stämningen steg. Vi upptäckte snart att stängsel inte behövde en ny färgfärg. Här behöll det helt enkelt en riktig tvätt. Grannar och andra förbipasserande var övertygade om att staketet var nymålat. Men det glänsande vita staket hade bara genomgått en riktig vårrengöring.

Tvättställ (alkaliskt rengöringsmedel), varmt vatten och handpower fick smuts och smuts att dränera fram och tillbaka var ett staket som såg nyfärgad. Vårt tips: Gör tvätt av staket för permanent arbete varje vår.

Hur man gör det:

  1. Använd en spruta eller ett lämpligt verktyg för att applicera hushållssvätt.
  2. Skur med skurkostnader
  3. Skölj av med trädgårdsslang. Om du använder högtrycksspolar kan du riskera att samla färgspray tidigare än nödvändigt. Det trycks inte som antal, men mängden vatten som är viktigt.

Kom ihåg att läsa bruksanvisningen på produkten.

Lycka till!

ADVERT

Mest populära