All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Tvätt trädgårdsmöbler innan vintern kommer

Även möbler kanske inte ser så smutsig ut, det finns alltid en stor fördel att rengöra dem noga innan de rensas bort för säsongen.

- Föroreningar och damm i luften eller regnvatten kan byte på möblerna genom vintern, så att förhindra trädgårdsmöbler skadad, bör detta alltid tas bort i slutet av säsongen, sade Bjorg Owren, Man Director IFI.. nr.

Om du låter gammal smuts som ligger på ytan med tiden, möbler blir kortare livslängd och behöver tätare underhållsintervall.

- Och då är det betydligt trevligare att hitta några rena och attraktiva möbler när den första vårsolen äntligen kommer ut igen, säger Owren.

Husvask lämplig

För allmän rengöring av trädgårdsmöbler är att storstädning eller liknande, milda rengöringsmedel bra alternativ. Tvättmedlet kan appliceras med en spruta, svamp eller skurkudde och skruvas sedan lätt. Skölj alltid noggrant så att det inte finns några tvålrester kvar. Trädgårdsslangen passar bättre än högtryckstvätten; Det är mängden vatten som bestämmer hur väl det tvättas, inte pressas på vattnet.

Det finns teakreningsprodukter för teakmöbler som kan användas med fördel. Följ alltid tillverkarens instruktioner.

ADVERT

Mest populära