All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Tvätta bort vintern

När vi återvänt från påskfesten har våren kommit långt i mycket av södra och inlandet. Vi kan se fram emot soliga dagar på terrassen och i trädgården. Men först måste du aldrig tvätta den lilla.

Plattorna runt huset ser sällan särskilt välkomnande ut efter en lång höst och vinter. De är täckta av skräp och snabb, damm, aska, sur luftförorening och nedsmutsning. Men räddningstiden är inte långt borta, för när temperaturen stiger kan vi hämta trädsslangen från vinterförvaringen och koppla tillbaka vatten till kranen.

- Är det över noll grader på natten, kan vi tvätta terrass och fasad, säger Per Myhre, teknisk support i Nordsjö.

Little ansträngningar belönas

En årlig - eller våren, för den delen - underhåll av trädäck, sparar en hel del arbete senare.

God träbehandling belönas med lättare underhåll, när träverket måste borstar igen. En årlig - eller springig, för den delen - underhåll av träplätering, vilket sparar dig för mycket arbete senare.

- De flesta gör rent terrassen en gång om året, men det kan mycket väl vara mer frekvent, säger Chresten Nielsen, chefstekniker på Beckers.

Vid normal rengöring krävs ingen kraft, men ett mildt medel som inte korroderar behandlingen. Agressiva, lata tvättmedel bör endast användas om träet ska borstar igen, eftersom dessa korrosioner på ytan.

Enkel process

Även om du spolas uteplatsen med trädgårdsslangen börjar rengöringen. Rent vatten gör mycket arbete ensam; Fukten börjar omedelbart lösa upp smuts. Sätt sedan in täckplattan med ett lämpligt tvättmedel för rengöring.

När en lätt skrubbning med en styv diet löser ytan och då är det dags att få slangen. Tänk på att mycket vatten behövs för att avlägsna tvåltest. Om det behövs hjälper du dig med kosten.

- Terrasser huvuden för högtrycks Ungfågeln ska vi styra bort om vi bara rengör årligen rekommenderar Thomas Sundsmoen av Product Support på Flügger.

Skölj noggrant och använd mycket vatten.

ADVERT

Mest populära