All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Arnold var dubbelt så bra?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

I samband med våra FlatTV tester hämtade vi flera fria prov klipp från

WMV-HD. Vi har också fått flera inspelningar från utländska HDTV-sändningar från intressanta hemmabioentusiaster.

Vi har spelat med dessa klipp och filmer via våra datorer, och vi har varit mycket imponerad av mousserande färgkvalitet och inte minst det stora djupet i bilden. Det var därför lite hopp vi hade för Total Recall-disken i WMV-HD-format. Tyvärr är det inte helt lugnt.

Bra menyer, men ...

Det är inte lätt att titta på den här lilla bilden, men menyerna var helt flimmerfria. Visa mer

Efter att ha placerat DVD-ROM-skivan på din dator, starta en anpassad spelare som du behöver använda. Ingen av de andra spelarna vår test PC var utrustad med, sålunda lyckades spela filmen. Det här är bra, men jag önskar att det skulle ha varit möjligt att använda en valfri spelare.

När den faktiska menyn äntligen visas på TV: n (vi använde Grundig Tharus LCD-TV), var vi imponerade över att det var praktiskt taget flimmerfritt. Detta lovade bra.

Tyvärr, resten en besvikelse, och minus är följande:

  • Standardinställningar var tysktalande och tyska texten, och det var bara möjligt att byta till engelsk röst och text. Så saknade det norska.
  • Det största problemet var emellertid att kvaliteten på filmen själv inte var imponerad. Enligt vår mening var det inte särskilt bättre än lite slapp DVD-film, och sedan hela poängen borta ...

Sammanfattning

Vi tror att det är inte att det är något fel med formatet. Vi tror också att du har valt den rätta filmen till att börja med när du ska starta formatet i Norge.

När både filmen vi har från utländska HD-sändningar (The Fifth Element / Pulp Fiction), och inte minst filmklipp som är spridda över WMV-filer platser är av mycket bättre kvalitet än vad du får på detta film. Ja, det är något som repor.

Total Recall kom ut 1990, vilket tydligt visar kvaliteten. Därför har antingen kvaliteten på de ursprungliga inspelningarna varit så dålig att det inte kunde bli bättre, eller du måste krama med kodningen. Som det är känt är det lämpligt att förbättra bildkvaliteten.

Vår bedömning är därför enkel: Den här filmen är mestadels för fansen. Köp filmen om du vill ha en Arnold Classic för din samling. Men om du letar efter en referensfilm för att visa upp din hemmabio kanske du vill vänta lite längre.

Pris: Omkring 180 kronor i norska onlinebutiker.

ADVERT

Mest populära