All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Tapeter är också för våtrum

I badrummet, toalett och tvättstuga lämplig våt tapeter sig mycket väl. De är slitstarka och har hög tvättbarhet, samtidigt som de har hög fuktmotståndskraft. Den våta pall är en extra solid variant av vinylbacken med fiberstöd. Normal våtförlust bör inte användas i den direkta våta zonen, utan på väggarna i resten av rummet. Våta gardiner är också lämpliga för användning som en lätt inredning över köksdisken.

Väderstolarna bör svetsas i lederna. Kanten mellan golvbeläggningarna och tapetet måste också förseglas, detsamma gäller för rör och till exempel hålet där tvålkoppen är fastsatt.

Med membran

En speciell våtbädd med integrerat membran har nyligen varit på marknaden, och det kan även användas i våta zoner.

Ett tätt membranlager förhindrar att fukt kommer in i strukturen, med form och ruttning som ett resultat. Nu kan du ha ett membran och en fin yta i ett och samma lager. Eternowall-garderoben är världens första våthammare med membran, där skyddsmembranen och en dekorativ tapeter förenas i en produkt.

Godkänd

Eternowall är godkänt av SINTEF och Vetenskapliga rådgivande nämnden för våtrum och märkt med CE-märket. Det innebär att produkten har genomgått flera grundliga prov enligt gemensamma europeiska standarder. Testerna har bland annat dokumenterat vattentäthet, ångdensitet och densitet i lederna och att tapetet kan motstå temperaturfluktuationer och rörelser i substratet.

Eternowall finns med sex olika dekorativa mönster i flera färger.

Många mönster

Alla våtsteg har fiberstöd så att tapetet inte fuktas innan du ställer in.

Garderoben är ett populärt, bra och prisvärt alternativ till plattor, och det finns flera tuffa samlingar med många mönster. Du kan få allt från klassiska blommönster och blomstrar till referenser till grov och lätt industriell struktur.

ADVERT

Mest populära