All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Panelhöna extra

utsträckning, de flesta människor som köper förlusten i det här landet välja antingen en fiber, vinyl eller pappersförlust. Men vissa vill bli vanliga utöver det vanliga - och då finns det flera bra alternativ.

Följ alltid tillverkarens och färghandlarens instruktioner när du installerar bakgrunden. Är du i tvivel, snälla låt proffs göra jobbet.

Fotoutklipp

Fotoutklipp från Eijffinger / Astex.

fototapeta göras på både fiber och papirbaksider och design som består av en digital bild eller ett mönster tryckt på eller lamineras (vinyl) till substratet.

Funktioner:

Med fototapet kan få fotograferas eller illustrerade motiv som sträcker sig över en hel vägg, vilken effekt i ett hörn eller dekoration på en del av en vägg eller en dörr. Förutom traditionella tapeter, erbjuder flera leverantörer bakgrundsbilder med full bakgrundsbilder. Det vill säga genom att skapa flera bandhöjder skapas ett helt motiv på väggen. Utvecklingen av digital tryckteknik och bakgrundsbakgrund har lett till ett ständigt växande utbud av olika fotogallerier. Här kan du välja mellan tillverkarens färdiga mönster, digitala bilder och konstverk - i vissa kan du också lägga till egen text eller egna bilder. Flera av dessa kan också anpassas till dina specifika mål, medan andra är fasta i storlek.

Inställning:

Avslutade fotopatchor är vanligtvis högre än normala tak och måste klippas upp eller ner. Photomurals gjorda av fibersidan är inställd som en fiberförlust - i plan med lim på väggen, photomurals gjorts på papper backas upp som en papperstapet - med överlappande och förvätning av höjderna. Fråga färghandlaren vilket förfarande bäst passar tapetet du köper.

För renovering kan pappers- och fiberbordsunderlägget tapeteras om några vinylskikt är brutna. Om fogen överlappar bör den avlägsnas genom att hyvla eller moussa.

Textilförlust

Textilförlust från Borge.

ytan av ett tyg tapet kan bestå av vävda fibrer, eller vara tillverkade av spunnen tråd limmas vertikalt till den bakre, detta kallas renningtapet. Baksidan av textilförlusten kan ha både fiber och pappersstöd. Olika naturfibrer som silke, linne, jute, kokosnöt och sisal eller syntetiska fibrer som pickles, rayon och viskos kan användas. Textilförlust förekommer både i enfärgad och med vävda eller tryckta mönster. Sk skriftryck är en vanlig teknik för att applicera mönster på textilförlust.

Funktioner:

Tapeten ger ett varmt och exklusivt utseende och passar alla torkrum. Vävnader och non-woven (rengöring) har olika egenskaper. Dräneringsförlusten ger sömlösa fogar, medan det med vävda tapeter blir synliga leder.Detta är en väsentlig del av designen. Vissa textilier är tvättbara, andra blir skyddade vid kontakt med vatten. Det är viktigt att läsa och följa instruktionerna som följer med den nuvarande tapeten.

Layout:

Bakmaterialet styr metodvalet när du ställer in texturförlusten. Pappersbrickor måste förtvättas och svetsas före installationen, medan fiberbacken limmas rakt på väggen. Information om bakmaterialet finns där du köper tapetet. Det är viktigt att inte spilla lim eller vatten på ytan.

Vid renovering bör en textilförlust tas bort. Övermålning rekommenderas inte.

Naturförlust

Naturförlust från Omexco / Intag.

Naturförlust består av antingen en kontinuerlig naturfiber eller en naturfiberprodukt som lamineras till en bärare av fiber eller papper.

Egenskaper:

på ytan används inklusive halm, tagel, korkfinér, löv, gräs, bambu, fjädrar, stenar, snäckor, jute och papperslinjen. Materialet ger en bra panel effekt där synliga leder är en del av upplevelsen. Naturförlusten är känslig för vatten, och vissa typer kan blekna av dagsljus.

Inställning:

När du installerar den naturliga förlusten är det viktigt att följa tillverkarens anvisningar och för att undvika lim. Var försiktig med vatten och lim. Naturförlusten smidas försiktigt längs fiberriktningen. Använd en ren tapetborste eller en speciell utjämningsull, rekommenderad av vissa tillverkare. Tapetet kan också smutsas ut med dina händer och sedan bära rena vita bomullshandskar.

ömtåliga ytor

gemensam tapet med känsliga ytor är att de ska vara noga monteras - använd tapeter pensel, inte raderar. Dessutom kan de skyddas genom kontakt med vatten, och lim från enheten kan förstöra upplevelsen när tapeten är på väggen. Ställer tillverkare som tapeten är avtørkbart kan den rengöras försiktigt med fuktig trasa - annars rekommenderas att använda en dammsugare med ett textilmunstycke.

ADVERT

Mest populära