All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Förlusten byrå

en byrå med förlust dekoration på brickorna kan vara en trevlig känsla skapar ett rum. Om du har resterna från dig tapetserade i vardagsrummet, en byrå med samma tapet på fronter gör bra i hallen på väg in i vardagsrummet. Eller kanske du har planer på att tapeter sovrummet - varför inte köpa en rulle extra, då kan du trolla fram nya möbler som pricken till en återhämtning?

Gör dig redo för tapeter

Skruva av knutar och tvätta fronterna som ska tapeteras. Använd ett tvättmedel som löser upp fett och skölj det väl. Släpp sedan försiktigt över ytan med ett slippapper eller kvarn. Detta för limet för att få en bra vidhäftning.

Skapa en mall

Skapa en mall i kartong från framsidan av lådan och använd den som ett mönster.

För att göra bakgrundsbilden till rätt storlek, gör en mall av kartong och använd den som ett mönster. Ta bort lådan och lägg fronten på kartongen och dra runt. Klipp ut. Om du vill ha lite av trä för att vara synlig som en ram runt tapet, skär hittills inom den markerade linje som du vill att bredden på "ram" ska vara.

Om det finns flera brickor med stor storlek, skapa en mall för varje bricka.

Placera sedan mallen (n) på tapeten, rip och klippa.

Placera kortmallen på tapetet, trimma runt kanten och klipp ut.

Lim

Korrekt lim är viktigt för att säkerställa goda resultat. För att vara på den säkra sidan, vi kontrollerat med limekspert Arne Jonny Tveraabak som Sika Norge, vad vi ska använda. Efter tvätt och slipning tror han att det kommer att fortsätta att använda samma lim som för tapeter på väggar.

- Sätt på limet och låt det torka 5-10 minuter innan du monterar tapetet. Om det är en bit papper, ska den målas med en vattenavstötande färg som inte missfärger, tycker han.

Om du vill lägga bakgrunden runt kanterna och hörnen rekommenderar han att du använder slem i våtrummet.

Du behöver det här.

ADVERT

Mest populära