All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Väggbeklädnad för badrummet

Du måste borsta badrummet eller bygga nya. Men vad är det bästa på väggarna i våtrummet?

Alternativen är många. Marknaden erbjuder tapeter, färg och plattor för våtrum, det finns kakel i alla mönster. Espen Fuglesang, professionell hos NITO Takst har sin favorit.

- Alla alternativ är bra, så länge som arbetet med noteringen är korrekt. Men vi på NITO älskar att uppskatta badrum när det har vinylbeläggningar på golv och väggar, säger Fuglesang.

Vinyl som ett membran

vinyl både väggen och membranet, och sålunda finns det något sällan en synlig membran. Finns det ett hål i vinylen, känner bonden Fuglesang att det är en skada. Med kakel är det svårt att bedöma. Takarna har lärt sig att se symtom på skador, men det är ofta svårare.

- Personligen skulle jag ha valt vinylbeläggningar, även om det kanske inte är så coolt. Prismessig är ungefär samma nivå som de andra alternativen. Du kan också kakel vinylen efteråt, då har du en mycket bra grund, säger Fuglesang.

Läs också:

Test: Rengöring med en ångtvätt

Får du en renare hus du lösa smutsen med ånga? Och inte minst: Tvätter man sig snabbare? Vi har testat Kärchers nya ångrengöringsmedel SC1.

Fel

Det finns en hel del skador på toaletten, och det beror enligt NITO främst att något görs fel. De största misstagen är att du inte byter avlopp för att passa membranlösningen. Här hittar du den största fuktskadorna. Misstag återfinns ofta i övergångar mellan golv och väggar, hörn och rör.

- Om du gör jobbet själv, är alla typer av tapeter i badrum säker - om monteringsanvisningen följs och du har valt proffs för jobbet, säger Espen Fuglesang.

Lägg till en kakel själv

Membranskiktet är viktigast. Här gör människor ofta misstag. Eftersom denna del av arbetet inte verkar tycker folk att det är okej att krita sig på membranerna själva.

- Och sedan anställer de yrkesverksamma på kakel. Det bör vända om. Kakelarna kan du själv sätta på det smaklösa sättet utan att göra någonting. En speciell ansträngning med plattorna är helt bra, så länge som professionella lägger membranet, ler Fuglesang.

Läs också:

För att göra vispgrädde med visp

Med denna smarta trick har alltid färsk grädde i kylskåpet. Se hur man piskar grädde utan att piska.

ADVERT

Mest populära