All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Styvmor Adhesive bly

->

Foto: OBP och Colourbox

nattfrost kommer och går, och de flesta sommarblommor är känsliga för frost, men vi har vissa undantag. Stam- och lökblommor är några av dessa.

tjuvstart våren ut nu

Med styvmor i burkar, är det möjligt att tjuvstart våren ut. Färgglada grytor i burkar ger liv på terrassen, på trappan, vid entrén och på många andra ställen.

Stenblommor och lökblommor är egentligen de enda blommorna som tål vissa grader av förkylning. Efter en period med något svala temperaturer kommer plantorna att vara kompakta och fina under hela säsongen.

Tål 5C °

Penséer växter är så tunn och skör som man skulle tro ar de döda genom en frost natt, men inte den här gången. Stemor kan klara fjäderns förändrade temperatur, även ner till -5 grader!

Även om de verkar lite ut efter en frostnatt kommer de snart att stiga igen. Kommer det att frysa under en längre period, ställ växterna uppskattar att få komma in i en varm plats att värma upp lite. Sedan är krukor och väskor väldigt vackra att plantera in, eftersom de lätt kan flyttas vidare. I handeln kan du också köpa en färdig planterad stammen i en sorts handtag. Denna väska kan bekvämt hänga vid ingången eller på annat lämpligt ställe och kan lätt tas om det behövs.

Pansies (Viola x wittrockiana) Några av de mest populära sorterna är småblomstret styvmor (Viola hybrida). Litenblommig stamor är en blommig kompakt växt som påminner mycket om den spännande dagen och natten.

De passar bra i skålar och gott om och är mycket populära, särskilt hos den unga konsumenten.

Viola - kommer från latinska ordet violett vilket betyder violett färg.

Wittrockiana - av svensk botaniker Veit Brecher Wittrock (1839-1913).

Norsk produktion

I Norge producerar den över 15 miljoner stammar, vilket visar att denna växt är väldigt populär.

Tips för dumma

Visade blommor plockas bort i slutändan, detta kommer att förlänga blomningen. Stemor tolererar inte torkning, så det är viktigt för regelbunden bevattning. Lägg till en liten bit av fjäderfä till burkarna, så de kan blomstra tills sommarblommorna är redo för plantering.

Efter blomning kan stammar klippas ner och på sommaren kommer de igen med en ny blomma. Röst kan placeras nästan var som helst, men föredrar sol till halv skugga

Passar alla typer av reproduktioner. Om du planterar stammar tillsammans med lök, som påskliljor, kommer du att få en riktigt färgglad fjäderundersökning på trappan.

ADVERT

Mest populära