All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Rösta för Car of the Year 2015

Det är återigen dags för tilldelning av bil av året, och vi inbjuder dig att rösta på bilen du tycker är titeln värdig.

I år, liksom i fjol, är detta ett uttalande i samarbete mellan Dagbladet, Dinside och Autofil.

Furyen är densamma som förra året. Här hittar vi representanter från motortidningen i Dagbladet, Dinside och Autofil. Dessutom har extern expertis erhållits från flera områden för att säkerställa ett brett spektrum av åsikter och åsikter.

Dessa är de 30 kandidaterna som följer det första urvalet. Dessa 30 kommer till slut att reduceras till 10 finalister. Dessa tio finalister kommer då att testas av juryn, och senare i år kommer en slutgiltig vinnare att bli tilldelad Årets bil år 2014.

Innan det behöver vi din hjälp. Du hjälper till att rösta på din favorit. Vänligen förklara varför i debatten efter att du har röstat.

Läs mer om de 30 kandidaterna under struphuvudet:

Alfa Romeo 4C

Foto: Alfa Romeo Se mer

Det här är bilen som verkligen sätter Alfa inom idrotten kartan igen. Med mittmotor, bakhjulsdrift, registrera låg tyngdkraft och full 240 hk, det här är det starkaste du kan köra för mindre än en miljon. 4C är också den första av flera bakhjulsdrift Alfa Romeos; Både nya sportbilar och sedan bilar finns på dagordningen. Pris: från 749 900

Läs mer om Alfa Romeo 4C

Audi A3 e-Tron

Foto: Audi Se mer

Vill du ha mer effekt och mindre konsumtion till ett lägre pris? Tack vare den fördelaktiga skatteberäkningen är det precis vad du får i Audi A3 e-Tron. Med sin plug-in hybridlösning kan den köras som en ren elbil i upp till 50 km, upp till 130 km / h. 204 hk och 0-100 i 7, 6 sekunder gör inte heller ont. Pris: Från 339. 500 kronor.

Audi A3 e-tron, det bästa av två världar

Audi TT

Foto: Audi Se mer

Den tredje generationen Audi TT har tagit det ursprungliga konceptet till en helt ny nivå. Ett brett sortiment av motorer, valfri fyrhjulsdrift, turpanel, bättre viktbalans än någonsin och en tidlös och cool design gör Audi TT till en av de bästa sportbilköpen på den norska marknaden idag. Pris: Från 490. 000 kronor.

Läs vårt test av Audi TT

BMW 2 Series Active Tourer

Foto: BMW Visa mer

"Vi kommer aldrig att göra framhjulsdrift", hävdade BMW i ett antal år. När de först äter sina ord och presenterar 2-seriens Active Tourer på framhjulet, vet vi att de har gjort ett grundligt jobb. Det måste trots allt ha BMW-logotypen! Och Active Tourer gör inte besviken. Detta är en premium familjebil med köregenskaper från Mini. Pris: Från 341. 000 kronor.

Testat: BMW 2 Series Active Tourer

BMW 4-serie Gran Coupé

Foto: BMW Se mer

Många käkar föll till marken när 6-serie Gran Coupé lanserades.Detta var en av de trevligaste bilarna med fyra dörrar någonsin. Bara synd att prislappen är siffrig. För dem med en mer jordnära budget, 4-serie Gran Coupé ett mycket attraktivt alternativ, med motorer från 136 hk och uppåt. Pris: Från 417 900 NOK.

Här är BMW 4-serien CC

BMW i8

Foto: BMW Se mer

bag-and-säck superbil BMW i8 har satt en ny standard för vad som är möjligt att pressa ut ur en konventionell drivlinje ihopkopplad med en elektrisk motor. Bara lyssna på detta: Genomsnittlig förbrukning är vid 0, 21 l / mil, 0-100 går på nästan 4, 4 sekunder och toppfarten är 250 km / t - och allt utan räckvidd ångest! Det här är den framtida super sportbilen idag. Pris: Från 1.312,70 NOK.

Vi har testat BMW i8

BMW X4

Foto: BMW Se mer

Det finns inte många som föredrar X6 över X5. Det verkar vara opraktiskt, vulgärt och dyrt jämfört med den mer praktiska och eleganta X5. Därför trodde vi att det skulle vara samma sak med X4, coupéupplagan av X3. Vid den tidpunkten: Kompromisserna på webbplatsen är elegant kompenserade av köregenskaperna. Detta är sportens SUV för den lilla familjen. Pris: Från 583. 000 kronor.

Läs mer om BMW X4

Citroen C4 Cactus

Free service: från den 1 januari får detta och andra Citroen bilar, fem år gratistjänst för de första 65 000 kg meters löper under dess första fem år av livet. Foto: Citroën Visa mer

Tyvärr finns det många nyheter i linje med Cactus. Detta är en bil som undergräver de gemensamma uppfattningar och leverera nya, smarta lösningar i en vacker och sensationella omslag. Med den nya trecylindriga PSA-motorn är den både snabb, hård och med fördel prissatt. Citroën är på väg tillbaka till sin innovativa utgångspunkt. Pris: 189 900 NOK.

Citroen C4 Cactus får tärningarna 6

Fokus

Foto: Ford Se mer

En av våra favoriter i klassen är tillbaka i kraftigt uppgraderad version nuförtiden. Den revolutionerande EcoBoost motor (tre cylindrar, 998 cc, 125 hk!) Är fortfarande huvudrätten, men nu är också en 1, 5-liters bensin turbo med 182 hk finns, förutom tre dieselmotorer. Ny utrustning som en mycket intelligent röstkontroll enhet är bra krydda. Pris: Från 235. 000 kronor.

Vi har testat den nya Ford Focus

Ford Mondeo

under 300. 000: The Saloon börjar på $. 295. 000 kronor. Stationvagnen 10 000 kronor mer. Foto: FORD mer

Detta är en bil som vi har svårt att uttala sig om, eftersom ingen av oss har kört den. Men det finns stora förväntningar på Fords nya familjebilen som faktiskt visades första gången 2012. Sedan dess har skjutits upp gång på gång, men nu är det äntligen bekräftat. Pris: Kommer snart.

Slutligen Ford Mondeo rubriken

Honda Civic Tourer

Foto: Stein Inge Stølen mer

Space vinnare från Japan har verkligen försäljnings tricks tydliga: 624 liter bagage volym är bättre än både VW och Volvo V70, den Dessutom får du Hondas bekanta körning och komfort vid köp. Designen sprids, inredningslösningar är smarta och både bensin och dieselversioner finns tillgängliga.En efterlängtad tröghet för småbarnsfamiljen. Pris: Från 253. 000 kronor.

Är Honda Civic Tourer familjens bästa vän?

Jeep Cherokee

Foto: Jeep Se mer

Den helt oheliga äktenskap mellan Fiat och Chrysler har burit oväntad frukt. En av dessa är en ny Jeep Cherokee med bra körning och låg konsumtion. Vi tror knappast ens på dessa ord som vi skriver nu, men det är rätt. Massor av standardutrustning, "riktig" fyrhjulsdrift och 2500 kg släpvagnsvikt hjälper också till övergripande intryck. Pris: Från 499. 000 kronor.

En Jeep full av säkerhet

Jeep Renegade

Foto: Jeep Se mer

En annan produkt av Fiat alliansen är lite Renegade. Med DNA från Fiat 500L och fyrhjulsdrift Panda, är detta en tuff liten bergsget som blir tillgänglig med kraftfulla motorer än sin italienska syskon. Liksom Renegade kommer Renegade också att prissättas mycket bra tack vare nya, nya motorer från Fiat-koncernen. Pris: Kommer snart.

Detta är liten Jeep Renegade

Kia Soul Electric

Foto: Kia Se mer

Denna koreanska elbil utmaning favoriter Nissan Leaf och VW e-golf, och gör det med stil. Den har utvecklats i samarbete med norska avdelningen, med särskild inriktning på kallt väderutförande. Det har också sju års garanti på både batteri och bil, samt längre räckvidd än konkurrenterna (upp till 212 km i teorin). Pris: Från 199,90 NOK.

En framgångsrik veckor elbil från Kia

Lexus NX300h

Foto: ESPEN STENSRUD fler

Tack vare en formspråk som ser lika tuff som när det var på en konceptuell nivå, prislapp som skickar den i halsen av Volvo XC60 BMW X3 och Audi Q5 hybriddrivlina med låg bränsleförbrukning och utmärkta prestanda (0-100 9, 2 sekunder), och massan standard, ny NX300h vara en ordentlig Norge favorit. Pris: Från 523, 500 kronor.

Vi har testat Lexus NX, deras nya SUV

Mercedes-Benz GLA

Foto: Mercedes-Benz Se mer

Little A-Class öppnat en helt ny marknad för Mercedes, som endast ökat ytterligare när GLA gick med i familjen i sommar. I princip finns en höger och förlängd version av A-klass, även tillgänglig med fyrhjulsdrift. Ett framgångsrecept i en harmonisk, hård och sportig omslag som vi gillar. Pris: Från 375. 000 kronor.

En riktig GLA meddelande från Mercedes-Benz

Mercedes-Benz C-klass

Foto: Mercedes-Benz Se mer

Efter modellens senaste ändring, det har varit så bra att vi undrar vem nästan välj E-Klass istället för detta. Snygg design, bra innerutrymmen, åtta olika motorer, köregenskaper på en nivå som vi har knappast varit inblandade i någon bil i den här klassen, liksom mycket rimliga priser: C-Klass är en stor favorit. Pris: Från 368. 000 kronor.

Den nya C-Klass från Mercedes-Benz imponerar

Mercedes-Benz V-Class

Foto: Mercedes-Benz Se mer

Om du behöver upp till åtta platser och bra bagageutrymme, finns det inget bättre alternativ än ny V-Klass. Mercedes själv kallar det "en S-klass i förklädnad", som kan vara lite överdriven.Det är emellertid ingen tvekan om att modellen sätter en ny standard för lyx och komfort i passagerarfartygssegmentet. Pris: Från 649.90 NOK.

V-Class är helt enkelt en ny standard i klassen

Kort

Foto: Rune Nesheim mer

BMW variant av ikoniska Mini har medverkat i ett ökande antal frågor under de senaste åren. Den tredje generationen kom i år och kan nu anpassas till nästan mikroskopiska detaljer, förutom att bjuda på helt nya tre-cylindriga motorer och samma goda köregenskaper och prestanda som tidigare. Pris: Från 192. 700 NOK.

Mini är inte så mini längre

Nissan e-NV200

Foto: Nissan Se mer

Tidigare har det varit full elektrisk familiefraktere. Nissan är också en pionjär med sin e-NV200. Med samma drivlinje som den nya Leaf har den upp till 170 km teoretiskt utbud och mer än acceptabel prestanda. Det här är marknadens rymligaste rymdbil, som i kombination med en bra prislapp passar den norska marknaden. Pris: Från 242. 500 kronor.

Elskåp Van

Nissan Pulsar

Foto: Rune Nesheim mer

Det finns inte många år sedan Nissan nästan uteslutande koncentrerat sig på SUV. Nu är de tillbaka i sin helhet i C-segmentet med deras nya Pulsar - gamla Almeras andliga arv. Med bättre interiör än alla konkurrenter och en mycket hög säkerhetsnivå är det inte helt möjligt att detta kommer att bli en ny större från Nissan. Pris: Från 226,90 NOK.

Nissan Pulsar är ett hot mot de andra i klassen

Nissan X-Trail

Foto: Nissan Se mer

Efter många år av Qashqai framgång är Nissan nu ut med en ny efterlängtad X-Trail. Detta konkurrerar nu med Toyota RAV4 och Mazda CX-5 om de många familje SUV-kunderna på land. Vi tror att de verkligen har gjort läxor säga här; Den nya X-Trail är en mycket skicklig modell som även finns som säkerhetsbälte. Pris: Från 304. 000 kronor.

Det här är helt nya Nissan X-Trail

Peugeot 308 SW

Foto: Peugeot Se mer

De senaste åren har vi sett ett ökat antal stationsvagnar i C-segmentet som har blivit så bra att de överträffar sina egna stora bröder. Peugeot 308 SW är en av de senaste tillskotten till den här besättningen, en velkjørende och plassrik frans inklusive de nya effektiva trecylindrig PSA-motorer under huven. Pris: Från 242. 000 kronor.

Ännu bättre 308 från Peugeot

Porsche Macan

Foto: Espen Stensrud mer

Eftersom Porsche gjorde ett bra jobb med Cayenne, det fanns mycket få av oss som trodde lillebror Macan kom att bli något fattigare. Och majoriteten har rätt: Det är utan tvekan den mest sportiga bilen i klassen, precis som det borde vara; närmare Panamera än Cayenne på vägen - goda nyheter för autofile! Pris: Från 800. 000 kronor.

Macan är så bra som vi hoppats

Renault Zoe

Foto: Renault Se mer

När Renault beslutat att ta upp kampen med Nissan för elfordon front, gjorde de det på rätt sätt. Zoe är, precis som Leaf, byggt från botten och upp som en elbil, med fördelarna den ger.Bagageutrymmet är bättre än på konventionella bilar i samma klass och intervallet är bättre än alla elbilkonkurrenter. Pris: Från 192. 000 kronor.

Slutligen har vi kör Renault Zoe

Subaru WRX STI

Foto: Subaru Se mer

Medan vissa tillverkare störta in i framtiden, är det bra att se att någon tar hand om gamla värden. Subaru WRX STI är tillbaka, sinter och snabbare än någonsin. Nu är modellen Impreza inte längre känd, men receptet är som tidigare: En rå sedan med 2, 5 liter 300 hk turbo och 4-hjulsdrift. Pris: Från 889 800 NOK.

Helt ny Subaru WRX Sti på plats

Toyota Aygo

Foto: Toyota Se mer

Sällan har vi sett en Toyota med en sådan pigg utseende. Den nya staden Aygo känns lätt igen tack vare dess särpräglade X i grillen, tillgänglig i utrustningsversionen "x-cite". Här möter fördelarna med små dimensioner överraskande bekväma och stabila färdigheter. Utrymmeutnyttjandet är också imponerande, vilket gör Aygo till en mycket tilltalande liten bil. Pris: Från 139. 500 kronor.

Lille Toyota Aygo har en stor inre

VW e-Golf

VAN: Nu har du möjlighet att få Norge favorit som van! Foto: VW Visa mer

Tack MQB plattform enorma flexibilitet, e-Golf mycket mer än bara en elektrisk konverterade fossilbil. Sortimentet ges 190 teoretiska kilometer, standardutrustningen är omfattande, köregenskaperna är mycket bra och priserna är mycket attraktiva. Det här är helt enkelt mycket bil för pengarna, som redan har gjort e-golf till en favorit. Pris: Från 244. 000 kronor.

VW e-Golf tar Norge med storm

VW Golf Sportsvan

Foto: VW Visa mer

Vi tror den tidigare generationen Golf Plus var en underskattad bil. Golf Sportsvan fortsätter där Plus slappnar av och tar konceptet till en ny och ännu bättre nivå. Längre hjulbas, ökade tak och mycket bättre utrymmeutnyttjande än på vanlig golf gör det till en modell som mest bör se två gånger. Pris: Från 252. 000 kronor.

Ett smartare Golf än Golf även

VW Passat

VW Passat Foto: VW Visa mer

Det finns alltid höga förväntningar på den nya Volkswagenprodukter. Åttonde generationen Passat visades först i juli och kommer snart att finnas tillgänglig på marknaden. Höjdpunkterna inkluderar större utrymme, motorer med upp till 240 dieselhästar och 280 gashästar utöver en 20 procent minskning av utsläpp och förbrukning. Allt är på plats för en ny Passat-framgång. Pris: Från 402. 100 kronor.

Här är en helt ny Passat

ADVERT

Mest populära