All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

VIP på Vinderen

Detalj från Terence Conran berömda flaggskeppsbutik i Chelsea, London. Se mer

VIP på Vinderen

  1. Bildspecial: Mycket viktiga produkter

att de säljer utvalda Habitat produkter i Norge I (om än bittert) upplevt. Efter tre olika städer i två olika europeiska länder för att hitta exakt lampan <999 - var det plötsligt överallt jag vände mig. Dessutom var det billigare att köpa i Norge! Lyckligtvis var det ingen dyr investering och lampan är fortfarande fin, även om vi är lite trött på det nu. är det kanske lätt att vädra att

alla nu har enkel tillgång till utvalda Habitat produkter, men detta kompenseras slick av glädje genom att ha enkel tillgång till godsaker. Dessutom behöver du inte gå på en ekonomisk bang eller tre på grund av att det är en buzz i valutakalkylerna efter en lång dag i interiör. Klicka här för att gå direkt till bildmaterialet.

Kraftig 40-årig

Den första Habitat butiken öppnades av den världsberömda designern och livsstil guru Sir Terence Conran 1964 på Fulham Road i London. Namnet fann han i en ordbok, inklusive synonymer för "hem", och när butiken öppnade var unik i sitt sortiment som var en blandning av möbler, inredning, vald mat, konst, musik - med en liten nypa livsfilosofi.

Butiken blev snabbt super populär, och förutom flera butiker i både London och England kan du nu handla på Habitat i tio olika länder. I år kan Conran och Habitat fira 40 års jubileum, och den goda nyheten är: Vi kommer vara med dig!

Med anledning av dagen fick 22 olika människor, från olympiska idrottare till rock musiker, super och designers, uppgift att ge form åt sina respektive produkt. Resultatet firades med en enastående show i kedjebutik på Tottenham Court Road i London under London Design Week i slutet av september.

Här kan du se några av Habitats VIP-produkter.

VIP

Samlingen har utsetts VIP - Very Important produkter - men även om namnet stinker av elegans och exklusivitet, behöver du inte vara miljonär för att göra dig en av produkterna. De börjar runt hundens hund.

En del av idén bakom Habitat var att design inte nödvändigtvis kommer att bli så otroligt dyrt, och butiken är också vardagligt tal kallad "Sir Conran Ikea". Slående kanske, att Ikea-entreprenören Ingvar Kamprad är en av de 22 externa designersna bakom VIP-kollektionen. VIP-kollektionen har också lånat en annan idé från den svenska möbeljätten: Nästan alla produkter är uppkallade efter designern.

Hur?

Vi konstaterade i inledningen att vi nu kan köpa varor från Habitat i Norge, men det är, så vitt vi vet, bara en butik som säljer produkter: R.O. O. M. till vinnaren i Oslo. R. O. O. M. skickar emellertid varor till hela landet med minst 25 procent förskottsbetalning.

Mer Conran i Oslo

På helgen öppnade även möbelaffären Eske vid Bislett i Oslo, som hävdar att den var den enda affären i Norge som leder delar av Sir Conrans mötessamling. Men detta är hackat dyrare än för småbror Habitat.

Externa länkar:

www. livsmiljö. net

  • www. rum. com
  • www. Conran. com
  • ADVERT

    Mest populära