All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Vinyl - en bra golvet i badrummet

Vinyl är slitstark, prisvärd, lätt att hålla ren, bekväm att bära och motståndskraftig mot vattenutsläpp. Golven är så mångsidiga att de kan användas i alla rum i huset.

Fler varianter

De flesta vet att vinyl är på stora rullar, men golven är nu tillgängliga i en mängd andra varianter; kakel, spader, klicksystem och praktiska lådor gör att du enkelt kan lägga till det själv. Eller så kan du självklart låta en professionell göra jobbet.

I våt rekommenderas att använda hantverkaren att montera, medan i torra områden är möjligt för näven användbart att lägga golvet själv.

Våt vinyl är en speciell typ av vinyl som är tjockare och tätare, och kommer bara som en bana på olika bredder. Det är en bra lösning för dem som vill få ett bra storlek bad som läggs snabbt.

Det finns många mönster att välja mellan, så det finns något för alla. Materialet uppfyller det viktigaste kriteriet för ett vått rum; Det är helt fukttät. Våta fönster monteras horisontellt och svetsas ihop och lämnar inga leder där fukt kan tränga in.

Oändliga designmöjligheter

Det finns en uppsjö av olika sorter vinylgolv och tillverkare ständigt ger nya typer. Intryck av metalliska effekter, djurtryck och textförslag är bara några nyheter. Ytorna är också benägna att göra mönstret ännu mer trovärdigt.

- Det faktum att mönstret skrivs ut gör att du har oändliga möjligheter när det gäller att utforma, säger Gunni Marie Blunck på Forbo.

Kvalitetsskillnader

För det mesta gäller principen om kvalitet och pris också vinyl. Med andra ord kan det vara värt att notera att välja den enklaste och mest prisvärda sorten om du vill ha ett bestående golv.

- En vinylklass av dålig kvalitet är antingen för tunn och obekväma att gå på eller det är för mjuk så det är inte stabilt och lättare att få intryck. En annan faktor är ytbehandlingen och slitaget som skiljer golven. Högkvalitativa golv har ett slitskikt som underlättar rengöringen och gör golvet enklare mot smuts och slitage. Alla våra golv har denna behandling, säger Kerstin Lagerlöf på Tarkett.

ADVERT

Mest populära