All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Plastgolv kan missfärga

Plastgolv tål tusentals spår och barns kritor. Spills erbjuder sällan problem; Torka bara upp med ett pH-neutralt tvättmedel. Men hårdhittande trots att - med beläggningar, en gång i tiden, var lite försiktig. Vid permanent kontakt med vissa gummiprodukter kan vinylbeläggningen ha permanenta gulbruna fläckar. Mest utsatta är enkelfärgade lätta vinylgolv och vinyl i fuktiga miljöer, och helst i kombination med värmekabel. Mattor med gummiplattor, plastpåsar och gummihjul kan bland annat missfärga vinylbeläggningar.

Välj rätt färg

- Om du väljer beläggningar med rätt färg, står det mot smuts och missfärgning också. Den vanligaste beläggningar idag imiterar skiffer eller trä, och en sådan uppstår inte problem, säger chefstekniker på Polyflor, Ragnar Eng.

Migrera fläckar, liksom den ovanliga fenomen kallas, kan vara synliga omedelbart eller endast efter en lång tid.

- Om fläckar börjar dyka upp, försök att väta en bit hushållspapper med klor och satte den på fläcken i 15-20 minuter. Därefter kan missfärgningen dämpas eller till och med försvunnas, säger teknisk chef på Tarkett, Rune Hole.

Kvalitet Golv

Det finns många olika kvaliteter av vinyl på marknaden. Den som väljer vinylbeläggning från en välkänd och etablerad tillverkare får ett golv som erbjuder små problem och många fördelar. Det är lätt att lägga, lätt att rengöra, behöver inte underhåll, och du kan välja mellan många pratdesigner till ett rimligt pris.

- Det finns ingen golvmaterial som tål mer, säger Ragnar Eng, medan han rekommenderar att titta på den totala ekonomin och vilka alternativen är, genom val av golvmaterial.

Följande kan orsaka fläckar:

Mattor gum-stödda

möbelknappar Gummi

Sommar- och vinterhjul bil

barnvagn

cykel

Mattor med överskottsfärg eller dåligt fasta färger <999 > Målat möbelben

Skosverte

Aceton och nagellacksremover

rakel Cues & Bridges

leksaker, gummi och plast, speciellt mjuk

ADVERT

Mest populära