All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Vinylgolv och undergolv

gamla beläggningen

Man kan säkert sätta vinyl på gamla vinyl golv, kork och linoleum som är fast ansluten till undergolvet och är oskadad. Mjuka beläggningar ska inte användas som golv eftersom intrycksmärken lätt genereras.

golv och parkett

Gammal golv (massivt trä) måste täckas med stabila plattor för att förhindra att trä golv rör sig och ger vinylbeläggning buckling. Arken är fästa med galvaniserad Dyk nagel Dores ner åtminstone 1 mm under kortets yta. Parkett är stabilare än fast golv. Ändå rekommenderas att vända plattorna på parketten för att undvika skopor i vinylgolvet.

Betonggolv

Betonggolv måste vara platt. De kan ordnas med lämplig fyllningsmassa. Om det finns en risk för att bygga luftfuktigheten är primers som gör torktiden kortare. Golvet blir också mindre absorberande. Det är nödvändigt att betonggolvet inte lockar för mycket av limet och ger ett dåligt grepp.

Kallgolv

Ej värme eller fuktisolerat golv innehåller vanligtvis hög luftfuktighet för vinylbeläggning som ska installeras. Risken är missfärgning och blåsning. Finns stödmattor (fiberförstärkning), som är fixerade på undergolvet och därmed tillåter fukt ut. Vinylskiktet limes i mattan. Det finns också speciella luftluftar som gör det möjligt att flyta fukt.

Värmekablar

Det är bra att kombinera vinylbeläggningar och värmekablar. Värmen i golvet borde ha varit på i minst 14 dagar och stängas av några dagar före läggning. En vecka efter läggning kan golvvärmen slås på igen. Värmare bör inte överstiga 35 grader. Lägg inte till mattor eller andra isolerande föremål (mattor, madrasser, "sittsäckar" och liknande) av värmegolv och vinyl. Det kan orsaka hög värmeutveckling och missfärgning av beläggningen.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära